۰۴ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۸۲۷۱ ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۷ دسته: انرژی
۰

حسن بهرام نیا، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به اینکه با وجود تفاوت قیمت سوخت بین ایران و کشورهای همسایه، قاچاق امری اجتناب ناپذیر است، گفت: با کارت سوخت، مصرف کشور در هر جایگاه و خودرویی قابل مدیریت است.

حسن بهرام نیا نماینده استان همدان و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مسیر اقتصاد  ضمن اشاره به تصویب طرح بقای کارت سوخت در جلسه اخیر کمیسیون انرژی، از تصویب این طرح تا یک ماه آینده در صحن علنی مجلس شورای اسلامی خبر داد.

نماینده مجلس درباره آخرین وضعیت طرح بقای کارت سوخت گفت: طرحی که برخی نمایندگان در خصوص کارت سوخت داده بودند، به کمیسیون تخصصی خودش یعنی انرژی ارجاع داده شد و عصر روز گذشته، یکشنبه در صحن کمیسیون انرژی مطرح و تصویب شد.

وی ادامه داد: در این جلسه نماینده دولت، مرکز پژوهش ها، دیوان محاسبات و همچنین نمایندگان کمیسیون انرژی، هر یک نظرات خودشان را گفتند. دولت هم در دفاع از حذف کارت سوخت سخن گفت ولی مجموعه نمایندگان مجلس و حتی مرکز پژوهش های مجلس و دیوان محاسبات، نظرشان بر ابقای کارت سوخت بود.

بهرام نیا درباره دلایل دولت در حذف کارت سوخت گفت: از نظر دولت، تغییر چندانی در مصرف بنزین در کشور مشاهده نشده است.

وی درخصوص دلایل مخالفان حذف کارت سوخت گفت: همکاران معتقد بودند که با توجه به اینکه در کشورهای همسایه، علی الخصوص ترکیه، قیمت بنزین ۴ تا ۵ برابر قیمت بنزین در ایران است، بنابراین زمینه فساد و قاچاق در آن وجود دارد. از این جهت یکی از سازوکارهایی که می تواند مانع از قاچاق باشد، همین کارت سوخت است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در تایید لزوم باقی ماندن کارت سوخت گفت: برای مثال شما فرض کنید که یک تانکر بنزین وارد یک جایگاهی می شود؛ از کجا می خواهید بفهمید که این سوخت به کجا رفته است؟ اما اگر کارت سوخت باشد، می توان میزان مصرف را با تولید و واردات مقایسه کرد و از این طریق می توان مصرف بنزین، گازوئیل و فرآورده های نفتی را مدیریت کرد.

وی در ادامه گفت: در خصوص کارت سوخت تصمیم نهایی این شد که باقی بماند. سازوکار ادامه کارت سوخت نیز بر اساس استفاده از کارت شخصی افراد است و نه کارت جایگاه.

نماینده مجلس در پایان خاطرنشان کرد: این طرح به زودی در صحن مجلس مطرح خواهد شد و نهایتا تا یک ماه آینده به نتیجه می رسد.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.