احمد صفری نماینده مردم کرمانشاه و عضو کمیسیون انرژی و کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۷ در گفتگو با مسیر اقتصاد اظهار داشت: افزایش قیمت بنزین و حذف یارانه نقدی ۳۰ میلیون نفر به صورت همزمان امکان پذیر نیست. دولت سازوکاری برای شناسایی افراد پردرآمد مشخص نکرده است.
صفری افزود: اگر دولت میخواهد یارانه نقدی افراد پردرآمد را حذف کند دیگر نباید قیمت بنزین را افزایش دهد و یا اگر میخواهد قیمت بنزین را افزایش دهد، دیگر یارانههای نقدی را نباید حذف کند.
افزایش قیمت حاملهای انرژی یعنی تورم
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: افزایش قیمت حاملهای انرژی به معنی تورم و گرانی برای مردم است. اگرچه در قانون برنامه ششم افزایش قیمت حاملهای انرژی بیان شده است، اما اگر میخواهیم یارانه نقدی ۳۰ میلیون نفر را قطع کنیم، دیگر نباید بنزین را گران کنیم.
وی با بیان اینکه در قانون برنامه ششم حذف یارانه ۳۰ میلیون نفر بیان نشده است، گفت: گران کردن حاملهای انرژی و حذف یارانه نقدی مردم به صورت همزمان امکانپذیر نیست.
سهمیهبندی بنزین با استفاده از کارت سوخت
صفری با بیان اینکه با استفاده از سامانه کارت سوخت میتوان بنزین را سهمیهبندی کرد، گفت: اگر سهمیه ماهانه مشخصی وجود داشته باشد مردم در مصرف سوخت صرفه جویی خواهند کرد و این امر از آلودگی هوا و ترددهای غیر ضروری و ترافیک جلوگیری میکند. از طرف دیگر جلوی قاچاق سوخت نیز گرفته میشود.
لازم به ذکر است سهمیه بندی بنزین بدین معناست که قیمت بنزین تا یک سقف مصرفی ثابت بوده و بالاتر از آن به صورت پلکانی تعیین شود.
این نماینده مجلس در پایان با اشاره به قیمت برق بسیار ارزان برق در ایران و بالا بودن میزان مصرف مشترکین برق در مقایسه با سایر کشورها، گفت: قیمت برق و گاز برای مشترکین پرمصرف باید افزایش یابد تا آن ها که بیشتر استفاده می کنند از یارانه برق و گاز بیشتری بهره مند نشوند.
گفتنی است قیمتگذاری برق و گاز در کشور به گونه ای است که مصرف هرچه بیشتر برق و گاز، موجب بهره مندی بیشتر از یارانه پنهان انرژی می شود. این اتفاق باعث شده است در سال ۹۵ مشترکین پرمصرف از ۹۰۰ هزار تومان یارانه پنهان بهره مند شوند در حالی که مشترکین کممصرف تنها از ۱۴۰ هزار تومان یارانه پنهان انرژی بهره برده اند.