۰۵ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۷۰۶۱ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۹ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

در دیدار رؤسای جمهور ایران و ارمنستان بر گسترش روابط اقتصادی و تجاری دوجانبه تأکید شد و مقرر شد تا توافقنامه تجاری دوجانبه میان ایران و اوراسیا بزودی امضا شود.

به گزارش مسیر اقتصاد (مسیر اقتصاد)، حسن روحانی در مراسم تحلیف، در دیدار با سرجئی سرگسیان، رئیس جمهور ارمنستان گفت: توافقنامه تجارت دوجانبه میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در آینده نزدیک امضا خواهد شد.

رؤسای جمهور ایران و ارمنستان در این دیدار به اهمیت مذاکرات در مورد توافقنامه تجارت دوجانبه میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا تأکید کردند. همچنین طرفین توافق نمودند تا سرمایه گذاری دوجانبه را نیز تقویت نمایند.

حسن روحانی در این دیدار با بیان اینکه اقدامات قابل توجهی در راستای این توافق صورت گرفته است، گفت: این توافقنامه تحرک تازه ای برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری دوجانبه ایجاد کرده و برای طرفین بسیار سودمند خواهد بود.

روحانی و سرگسیان در مورد طیف گسترده ای از مسائل مربوط به همکاری های دوجانبه و چندجانبه میان دو کشور صحبت نموده و تاکید کردند که روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و ارمنستان از ظرفیت های فراوانی برخوردار بوده و نیازمند همکاری و اقدامات بیشتر و مؤثرتر است.

رؤسای جمهور دو کشور به اهمیت همکاری در زمینه تولید گاز و برق با مشارکت ایران، ارمنستان و ترکمنستان نیز اشاره کردند.

همچنین حسن روحانی از تصمیم ارمنستان جهت لغو ویزا برای شهروندان ایرانی استقبال نموده و گفت: این اقدام یک گام مهم و سودمند برای گسترش روابط تجاری دوجانبه، تشویق فعالیت های اقتصادی، سرمایه گذاری و گردشگری می باشد.

تسهیل روابط با انعقاد پیمان پولی دوجانبه و راه اندازی پیام رسان چندجانبه جایگزین سوئیفت

انعقاد پیمان های پولی دوجانبه راهکاری برای تسهیل و گسترش هرچه بیشتر روابط تجاری و اقتصادی می باشد و در صورتی که کشور ایران و اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا اقدام به انعقاد پیمان های پولی نیز نمایند، می توانند از ارزهای ملی خود به جای دلار و یورو در تجارت استفاده نموده و هزینه های تجارت را تا حد زیادی کاهش دهند.

همچنین اگر طرفین به صورت چندجانبه اقدام به راه اندازی پیام رسان مالی جایگزین سوئیفت نمایند، می توانند با هزینه کمتر و امنیت بالاتر مراودات مالی خود را انجام داده و دخالت های کشور آمریکا و متحدانش را در حوزه های پولی از میان بردارند.

گفتنی است کشورهای گروه بریکس نیز برای راه اندازی پیام رسان جایگزین سوئیفت برنامه دارند.

منبع: تاس تودی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.