مسیر اقتصاد/ در شرایطی که جنگ ایران و اسرائیل به روز هفتم رسیده و ایران برخلاف انتظارات طرف مقابل، ضمن مقاومت در برابر حملات اسرائیل، ضرباتی کاری وارد کرده است، طرف مقابل از روشهای مختلف برای برقراری صلح پیغام ارسال میکند. در چنین شرایطی رهبر معظم انقلاب در پیام خود خطاب به مردم، از ضرورت مقاومت در برابر «صلح تحمیلی» سخن به میان آورده است که جای تامل فراوان دارد. بنابراین ضروری است راهبرد ایران برای پایان دادن به جنگ به طور صریح و شفاف مشخص شود.
اسرائیل در این جنگ به دنبال چیست؟
در طرف مقابل رهبری جنگ در اسرائیل بر عهده نتانیاهو است که او را در این یک سال و نیم اخیر اینطور شناخته ایم که اصطلاحا کله خر است! از هدفی که مشخص میکند با هر هزینهای که باشد کوتاه نمیآید! وی به طور شفافی از هفت اکتبر متوجه جنگ وجودی شده است و اخیرا گفته است، تغییر نظام سیاسی ایران یکی از اهداف جنگ است. قبلا هم گفته بود که به دنبال نابودی توان هستهای و موشکی ایران است! در روزهای اخیر نیز رسانههای رژیم، سخن از ترور رهبر عزیزمان هم به زبان آورده است. بنابراین از نگاه رژیم صهیونی، جنگ قرار نیست به این زودی ها تمام شود و نتانیاهو جنگ را طبق برنامه خودش(که شرح آن را قبلا بیان کرده) ادامه خواهد داد! ضمن اینکه ترامپ رییس جمهور آمریکا نیز هم سخن از ادامه جنگ و پشتیبانی آمریکا به میان آورده است.
پایان جنگ چگونه باید باشد؟
سئوال مهم این است که در این شرایط ایران چگونه باید پایان جنگ را دنبال کند؟ رهبر انقلاب در پیام اول خود خطاب به مردم این موارد را مطرح کردند: باید رژیم صهیونیستی را بیچاره کرد! باید کاری کرد که او از غلطی که کرده است پشیمان شود. نباید اجازه داد از این جنایت بزرگی که انجام دادند، خودشان را سالم خلاص کنند.
لذا این جنگ باید به گونهای پایان یابد که دیگر گزینه نظامی، دست کم از سمت رژیم صهیونیستی، در برابر ایران وجود نداشته باشد. سخنان مسئولان ما نباید به گونهای باشد که توقف جنگ، با ادامه تهدید به جنگی دیگر همراه باشد! نباید از عبارت هایی مثل آمادگی برای توقف حملات به فلان شرط و مذاکره برای تمام شدن جنگ و… استفاده کرد! جنگ ما تا پشیمانی دشمن باید ادامه داشته باشد.
سخن از ادامه مذاکرات هستهای پس از جنگ هم بیهوده است. اسرائیل به تاسیسات ما حمله کرده است و چندین دانشمند را به شهادت رسانده است. مذاکره برای چی و با چه هدفی؟ باید صنعت هستهایمان را احیا کنیم! دیگر اجازه کسی را هم لازم ندارد.
انتهای پیام/ اقتصاد بینالملل