به گزارش مسیر اقتصاد دو وزارتخانه صنعت و محیط زیست جمهوری چک طی یک توافقنامه جامع، برنامههای جامع و مدوّنی را برای توسعه بخش انرژی این کشور و افزایش ظرفیت استفاده از انرژی تجدیدپذیر را به تصویب رساندند.
برنامه جمهوری چک برای افزایش سهم منابع تجدیدپذیر به ۶۸ درصد تا سال ۲۰۴۰
وزیر صنعت و تجارت جمهوری چک با بیان این مسئله که این کشور باید تا چند سال آینده هدفگذاری دقیقی بر روی توسعه انرژی تجدیدپذیر انجام دهد گفت: اهداف فعلی جمهوری چک با در نظر گرفتن شرایط فعلی این کشور برای در نظر گرفتن تأمین انرژی مقرون به صرفه، باید زیرساختهای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی هستهای را افزایش دهد.
در این موافقتنامه آمده است که سهم منابع انرژی تجدیدپذیر در تولید برق از ۱۶.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۲۸ درصد تا سال ۲۰۳۰ و ۴۶ درصد تا سال ۲۰۵۰ خواهد رسید. در عین حال باید این نکته را نیز اضافه کرد که همراه با تکمیل رآکتورهای هستهای جدید، افزایش سهم منابع تجدیدپذیر به ۶۸ درصد تا سال ۲۰۴۰ دور از انتظار نخواهد بود.
سرمایهگذاری بخش خصوصی در این پروژه هیچگونه محدودیتی نخواهد داشت
در این موافقتنامه نیز به این مسئله اشاره شده است که ۲۸ درصد از گرمایش مناطق مسکونی جمهوری چک از منابع تجدیدپذیر تأمین میشود و هدفگذاری آن تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۴۰ درصد و در سال ۲۰۵۰ به ۷۴ درصد افزایش یابد. به گفته این وزارتخانهها این طرح ملی هیچگونه محدودیتی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی ندارد.
جمهوری چک در حال حاضر شش رآکتور هسته ای دارد که حدود یک سوم برق این کشور را تولید می کنند. برنامههایی برای افزایش ظرفیت بزرگ، با حداکثر چهار واحد نیروگاه بزرگ جدید، و همچنین عرضه حداکثر ۳ گیگاوات ظرفیت از راکتورهای هستهای کوچکمقیاس وجود دارد.
مهمترین اهداف جمهوری چک کاهش آلودگیهای محیطزیست و متنوعسازی سبد انرژی
همچنین باید اظهار داشت که این طرح ملی از گاز طبیعی نیز که انرژی پاکتری نسبت به سایر سوختهای فسیلی است نیز استفاده میکند اما مطابق با هدفگذاریها تا چند سال آتی نیز همزمان با افزایش ظرفیتهای توسعه انرژی تجدیدپذیر، سهم بسیار کمتری در سبد انرژی این کشور خواهد داشت.
وزیر محیط زیست جمهوری چک در یک نشست خبری در خصوص طرح ملی چشمانداز استراتژیک افزایش ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر گفت: در کنار بحثهای مرتبط با تنوعبخشی به سبد انرژی در کشور، باید به مباحث پیرامون انتشار گازهای گلخانهای نیز پرداخته شود. حذف سوختهای فسیلی فرآیند زمانبر خواهد بود اما در انتها، موفقیت در کاهش آلودگیهای محیط زیست و متنوعسازی سبد انرژی به عنوان رهآوردهای این سیاست به یادها خواهد ماند.
منبع: Czech Trade
انتهای پیام/ انرژی