۱۴ آبان ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۴۲۰۷ ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰ دسته: انرژی، انرژی هسته‌ای
۰

مدیرعامل روس‌اتم در دیدار با مقامات صربستان درباره همکاری‌های مشترک در توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای این کشور گفتگو کرد. دولت صربستان در تلاش است ممنوعیت‌های گذشته در مورد انرژی هسته‌ای را لغو کند و به دنبال جلب حمایت عمومی برای استفاده از این انرژی برای اهداف صلح‌آمیز نظیر تولید برق است. روسیه به عنوان شریک اصلی در این پروژه، کارشناسان خود را برای آغاز ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای به صربستان ارسال کرده است.

به گزارش رسانه مسیر اقتصاد مدیرعامل روس‌اتم در جریان دیدار معاون نخست وزیر روسیه و معاون نخست وزیر صربستان این چنین بیان کرد که گفت‌وگوهایی پیرامون مشارکت شرکت روس‌اتم در فرآیند توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای صربستان صورت می‌گیرد که نقطه نظر مشترک این دیدار، تعمیق همکاری مشترک این دو کشور بر سر توسعه انرژی هسته‌ای در صربستان است.

ملغی کردن قوانین سفت و سخت برای رسیدن به هدف تولید برق هسته‌ای

دولت فعلی صربستان قصد دارد ممنوعیت‌ها پیرامون توسعه انرژی هسته‌ای در این کشور را با جلب مقبولیت اجتماعی لغو نماید؛ چرا که از دهه ۱۹۸۰ میلادی به دلیل بروز حادثه چرنوبیل و قبل از تجزیه یوگسلاوی سابق تمامی فعالیت‌های راکتورهای هسته‌ای در این کشور ممنوع و جرم اعلام شد.

در ماه مارس، رئیس جمهور صربستان در نشست سران انرژی هسته‌ای که در بروکسل برگزار شد، گفت: دولت صربستان به دنبال جلب حمایت عمومی برای پایان دادن به ممنوعیت استفاده از انرژی هسته‌ای برای کاربردهای مسالمت‌آمیز است و به همین دلیل، قصد دارد با استفاده از دانش‌ هسته‌ای و تأمین مالی سایر کشورها، اقدام به توسعه نیروگاه‌های هسته‎‌ای برای تأمین و تولید برق نماید.

روسیه، مهم‌ترین شریک صربستان در راستای توسعه انرژی هسته‌ای است

پس از صحبت‌های رئیس‌جمهور صربستان در نشست سران انرژی هسته‌ای، شرکت‌هایی نظیر EDF فرانسه و شرکت مشاوره مهندسی فرانسوی Egis همگام با قرارداد روس‌اتم، اقدام به مطالعه فنی و اقتصادی طرح توجیهی نیروگاه هسته‌ای با نظارت وزارت معدن و انرژی صربستان کردند. از طرف دیگر، به دلیل انعقاد قرارداد توسعه و تجهیز راکتورهای مدولار و توسعه انرژی هسته‌ای برای تولید برق با شرکت روس‌اتم، کارشناسان و مهندسان زیادی از روسیه به این کشور آمدند تا کارهای اولیه ساخت نیروگاه را آغاز نمایند؛ به همین دلیل، بسیاری معتقدند که تا سال‌های آتی، صربستان نیز به جمع تولیدکنندگان برق هسته‌ای خواهد پیوست.

منبع: World Nuclear News و Energynews.pro

انتهای پیام/ انرژی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.