به گزارش مسیر اقتصاد با اعمال تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا علیه مسکو، تجارت کشورهای آسهآن با روسیه در سال جاری میلادی کاهش یافته است. مهمترین موانع ایجاد شده در مسیر همکاری اقتصادی و تجاری این کشورها با روسیه مربوط به «سیستم پرداخت»، «لجستیک»، «سرمایهگذاری مستقیم» و مواردی از این قبیل میباشد.
کاهش میزان تجارت روسیه با آسهآن
گرچه تجارت خارجی روسیه با کشورهای عضو آسهآن در سال ۲۰۲۱ با رشد ۳۴ درصدی همراه شده و به ۲۰ میلیارد دلار رسیده بود، با اعمال تحریمهای اقتصادی و تجاری علیه مسکو، رسیدن به این میزان تجارت، در سال جاری میلادی مشکل خواهد بود. با این وجود تجارت فیمابین، طیف وسیعی از کالاها را در برمیگیرد و در سالهای اخیر صادرات و واردات آسهآن تناسب مثبتی با روسیه پیدا کرده است که ناشی از مکملیت اقتصادی بالای طرفین میباشد.
برگزاری هفتمین دوره مجمع اقتصادی شرق در روسیه
هفته گذشته شهر ولادی وستوک روسیه میزبان فعالیتهای مجمع اقتصادی شرق با حضور بیش از ۴۰ کشور آسیایی بود. این مجمع در هفتمین دوره خود شاهد امضای بیش از ۲۶۰ تفاهمنامه بین کشورها بود که ارزش این قراردادها به بیش از ۳.۲ هزار میلیارد روبل (حدود ۵۳ میلیارد دلار) رسید. تروتنف معاون نخست وزیر روسیه برگزاری این مجمع را گام مهمی در توسعه کشورهای آسیایی دانست و بر رفع موانع تجاری بین کشورها در راستای افزایش تعاملات تجاری تأکید کرد.
پس از شرکت در نشست روسیه و کشورهای عضو آسهآن در حاشیه مجمع اقتصادی شرق، طرفین بر سر تبادلات پولی و بانکی با استفاده از سیستم پرداخت بومی و ارزهای ملی به مذاکره با یکدیگر پرداختند.
استفاده از سیستم پرداخت بومی و ارز ملی کشورها
روسیه و کشورهای عضو آسهآن در نشست خود به مذاکره در خصوص همکاریهای مالی و استفاده از ارزهای ملی نظیر روبل (روسیه)، دونگ (ویتنام) و روپیه (اندونزی) در مبادلات تجاری فیمابین، به مذاکره پرداختند. استفاده از سیستم پرداخت روسیه و میر کارت این کشور بخشی از این گفتگوها بود.
در این نشست همچنین بر اهمیت زمان در خصوص به نتیجه رسیدن این مذاکرات تأکید شد و مقرر گردید هر یک از کشورها سازوکار پیشنهادی خود را تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی ارائه کند.
منبع:
انتهای پیام/ تجارت و دیپلماسی