برومند چهارآیین رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی توسعه صنعت طیور در گفتگو با مسیر اقتصاد در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: از نظر اقتصادی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی یک اقدام مورد نیاز برای رشد تولید بود زیرا ارز ۴۲۰۰ تومانی ایجاد رانت و فساد میکرد. اما شیوه حذف این سیاست در حال حاضر مشکلاتی دارد که اثرات مثبت حذف آن برای بخش تولید را از بین میبرد.
سرکوب قیمت مرغ و عدم حمایت از تولیدکنندگان بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی توسعه صنعت طیور اظهار داشت: به عنوان مثال در حال حاضر هزینههای مرغداران به ۶ برابر افزایش یافته است به طوری که قیمت ذرت از ۱۹۰۰ تومان با در نظر گرفتن کرایههای حملونقل به بیش از ۱۲ هزار تومان رسیده است و قیمت سویا که ۳۷۰۰ تومان بود به بیش از ۱۸ هزار تومان افزایش یافته است.
وی ادامه: در چنین شرایطی دولت مجددا همانند گذشته سیاست بسیار غلط سرکوب قیمت مرغ در بازار را در دستور کار قرار داده است. این تصمیم نتیجه عدم توجه به نظرات بخش خصوصی و اتحادیهها است و دولت قصد دارد به تنهایی برای تمام امور صنعت مرغداری تصمیم بگیرد.
دولت از ظرفیت سامانه بازارگاه برای توزیع اعتباری نهاده استفاده کند
چهارآیین در ادامه بیان داشت: قیمت تمام شده مرغ زنده در درب مرغداریها با ۱۲درصد سود برابر با ۵۳ هزار تومان است در صورتی که دولت قیمت را ۴۱ هزار تومان تعیین کرده و همین امر باعث زیان تولیدکنندگان شده است.
رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی توسعه صنعت طیور مطرح کرد: مرغداران با توجه به وضعیت موجود، به این نتیجه رسیدهاند که دیگر جوجهریزی نکنند، بنابراین از ۱۵ تیر ماه بازار مرغ بشدت دچار مشکل میشود و قیمت مرغ آماده طباخی در مرداد ماه امسال بین ۸۰ الی ۱۰۰ هزار تومان در نوسان خواهد بود.
وی در پایان با اشاره به سامانه بازارگاه اظهار داشت: دولت برای بهبود شرایط تولید در کشور میتواند از ظرفیت سامانه بازاراگاه برای توزیع نهاده اعتباری در میان مرغداران استفاده کند و متقابلا در پایان دوره پرورشی، مرغ تولید شده را از مرغداران تحویل بگیرد.
انتهای پیام/ کشاورزی