۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۹۳۸۵ ۰۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۰ دسته: انرژی کارشناس: احسان امیدی
۰

مجموعه اقدامات مسئولین ایالت نیویورک برای مقابله با ویروس کرونا، خصوصا تعطیلی مدارس و برخی ادارات، سبب کاهش ۱۶ درصدی مصرف برق نسبت به ماه گذشته میلادی در این ایالت شده است. در ایران اما مسئولان صنعت برق در خصوص احتمال افزایش مصرف برق در تابستان پیش رو، به دلیل اقدامات مقابله با ویروس کرونا هشدار داده‌اند.

به گزارش مسیر اقتصاد در میانه‌ی دست و پنجه نرم کردن آمریکا با ویروس کرونا ، بررسی وضعیت مصرف برق در ایالت نیویورک نشان می دهد که تقاضای مصرف برق در این ایالت برای ماه جاری میلادی (می) نسبت به ماه گذشته (آوریل) ۱۶ درصد کاهش یافته است.

البته همانطور که در نمودار زیر گویاست، این کاهش به طور یکنواخت رخ نداده است و بیشترین تفاوت بین تقاضای واقعی و تقاضای مورد انتظار، در ساعاتی از  روز بوجود آمده که تا پیش از شیوع ویروس کرونا، بسیاری از مدارس و مشاغل در آن به طور عادی مشغول به کار بودند، اما در حال حاضر تعطیل هستند. بنابراین می توان ادعا کرد که عامل اصلی این کاهش مصرف، اقدامات صورت گرفته به منظور مقابله با ویروس کرونا می باشد.

ویروس کرونا همچون یک روز برفی عمل می کند

اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) با تحلیل داده های تقاضای مصرف برق ۶۴  ناحیه‌ی اصلی در شبکه برق ایالات متحده آمریکا و ترکیب این داده ها با داده های اداره‌ی ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) درخصوص دمای محیط در هر ساعت، تقاضای برق هر ساعت از روز را برای تمام روزهای هفته (به استثنای روزهای تعطیل) در سال ۲۰۲۰ تا اول ماه «می»، با میانگین تقاضای کلیه نمونه های هم دما (به عنوان تقاضاهای قابل مقایسه بوسیله دما ) در سال ۲۰۱۹ مقایسه کرده است.

بر اساس این بررسی ها در شهر نیویورک ، بیشترین تفاوت تقاضای برق در آوریل سال ۲۰۲۰ در مقایسه با تقاضای قابل مقایسه با دما در سال  ۲۰۱۹ از ساعت  ۷:۰۰ تا ۱۱:۰۰  می باشد. که تقاضای برق ۲۲ درصد کمتر از  میزان پیش بینی شده است.

برای ساعت  ۱۱:۰۰ تا ۱۸:۰۰ ، این عدد در حدود ۲۰ درصد می باشد. انحراف از تقاضای پیش بینی شده  به تدریج در ساعات عصر کاهش یافته و تا نیمه شب به ۱۰ درصد می رسد.

این اختلاف در ساعات پایانی شب کمتر نیز می شود و  از نیمه شب تا ۴:۰۰ صبح  ، انحراف از تقاضای قابل مقایسه با دما در کمترین میزان خود و در حدود ۷ درصد محاسبه شده است. علت آن هم این واقعیت است که بیشتر  افراد در این ساعات به طور معمول در خواب هستند.

الگوهای مصرف برق دراین شرایط بسیار با یک روز برفی بارش نسبتا سنگین در ایالات متحده آمریکا مشابه است. چراکه در این روزها نیز اوج مصرف (پیک مصرف) که معمولا در ساعات اولیه صبح اتفاق می افتد به ظهر منتقل می شود که علت آن کاهش تقاضای مصرف کنندگان تجاری و  افزایش مصرف مشترکین خانگی است.[۱]

ابراز نگرانی برای اوج مصرف در تابستان کرونایی ایران

نکته جالب در این زمینه این است که بر خلاف شرایط ایالات متحده آمریکا، در ایران نگرانی هایی در خصوص افزایش مصرف برق در تابستان پیش رو با توجه به اقدامات و دستورالعمل های مقابله با ویروس کرونا وجود دارد.

در این زمینه، هفته گذشته محسن طرز طلب، مدیر عامل شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی، با ابراز نگرانی در خصوص افزایش مصرف برق در تابستان کرونایی امسال، گفت: بر اساس یک پیش‌بینی وضعیت ویروس کرونا به همین منوال تا پایان تابستان ادامه خواهد داشت و ساکنان مناطق مختلف به ویژه اهالی مناطق گرمسیری که هر ساله در زمان تعطیلات تابستانی به مسافرت می‌رفتند، امسال در محل اقامتی خود باقی خواهند ماند و همین امر منجر به افزایش مصرف برق و استفاده هر چه بیشتر از سیستم‌های سرمایشی خواهد شد.[۲]

با فرض صحت این مدعا، علت این تفاوت در تقاضای مصرف برق دو کشور را بایستی در تفاوت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دو کشور جستجو کرد. هرچند میزان بهره وری مصرف انرژی در ساختمان های مسکونی  نیز در این خصوص حائز اهمیت می باشد.

پینوشت:

[۱] اداره اطلاعات انرژی آمریکا؛ plink.ir/cg8qr

[۲] خبرگزاری ایرنا، کد خبر: ۸۳۷۹۱۴۴۸

انتهای پیام/ نفت و انرژی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.