به گزارش رحیمی خبرنگار استان کردستان مسیر اقتصاد یکی از اقلام که در بخش دارایی ترازنامه بانکها ثبت میشود، سود مرکب و جریمه مربوط به تاخیر در برگرداندن تسهیلات است. این مقدار برای تسهیلات معوق و مشکوک الوصول، رقم قابل توجهی است. البته در حالی این ارقام جزء دارایی بانک به حساب میآیند که نقدینگی موثری برای بانک به بار نمیآورند و جز داراییهای منجمد به حساب میآیند. از طرف دیگر مصوبه حذف سود مرکب مسیر طولانی و پر پیچ و خمی را در نهادهای قانونگذاری، نظارتی و مصلحتی کشور طی کرده است و سرنوشت تایید یا رد آن مشخص نیست.
حذف سود مرکب بانکی زمینه ساز تحقق رونق تولید در کشور است
سید احسن علوی رئیس مجمع نمایندگان کردستان در گفتگو با مسیر اقتصاد با بیان اینکه حذف سود مرتب بانکی تاثیر بسزایی در افزایش رونق تولید خواهد داشت، گفت: این طبیعی است که وقتی نظام بانکی نظامی متعادل باشد و سود متعارفی را ارائه دهد، بی تردید تولید کنندگان و صنعت گران در چنین فضایی احساس امنیت می کنند و هماهنگی لازم به وجود می آید و آنان می توانند از تسهیلات بانکی به نحو بهتری استفاده کنند. در چنین شرایطی اطمینان لازم تولید کنندگان ایجاد می شود و کسانی که به دنبال استفاده از این تسهیلات باشند متضرر نخواهند شد.
وی افزود: در شرایط سخت تحریمی یکی از عمدهترین مشکلات واحدهای کوچک تولیدی، سود مرکب بانکها است. در شرایطی که بسیاری از تولیدکنندهها با مشکلات ناشی از تورم، تامین مواد اولیه، کاهش تقاضای بازار مواجه هستند باید علاوه بر سود تسهیلات، جریمه دیرکرد و سود مرکب نیز بپردازند که بر مبنای آن بانکها پس از گذشت مدتی از سود همان تسهیلات، سود دریافت میکنند و این سودِ سود علاوه بر اینکه قانونی نیست مشکلاتی را برای تسهیلات گیرندگان به وجود میآورد.
بانکهای خصوصی مانع بزرگ حذف سود مرکب از نظام بانکی
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران با اشاره به پروسه اجرای این طرح، خاطر نشان کرد: نظام بانکی ما پیچیده است و شاید اجرای عملی این طرح زمان بر باشد تا بر اساس طرح کار شود و سیاست گذاری و تصمیم گیری بانکی صورت پذیرد اما باید در مجلس به صورت قانون تصویب شود تا تولید کننده نیز احساس امنیت و احساس رضایت داشته باشد.
علوی با تاکید بر اینکه باید این قانون، جامعیت بر بانکهای خصوصی نیز داشته باشد افزود: متاسفانه از آنجایی که برخی بانک ها خصوصی هستند ممکن است در برابر این طرح مقاومت کنند که به همین دلیل باید قانون مشخص باشد و به صراحت در جهت توجیه و اجرای منطقی طرح قدم بردارد.
بانکها باید در رونق تولید نقش آفرینی کنند
به گفته وی بانک ها باید به مانند نظام بانکی کشورهای پیشرفته که بانک ها خود در توسعه و پیشرفت کشور نقش ویژه ای دارند، در جهت اجرای این طرح حرکت کنند. مادامی که بانک ها در این زمینه پیش قدم نشوند و احساس نکنند که برای رشد اقتصادی کشور نیاز به اجرای این طرح وجود دارد، در آینده خود نیز دچار مشکلات عدیده ای خواهند شد.
علوی در پایان با بیان اینکه تلاش می شود تا رونق تولید به معنای واقعی خود ایجاد شود افزود: بخش عظیمی از این هدف به تسهیلات بانکی و زمینه ای که برای تولیدکنندگان ایجاد می کنیم مربوط می شود.
انتهای پیام/ نظام مالی