۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۲۴۳۷ ۰۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۴ دسته: انرژی، تغییرات اقلیمی
۰

پس از کنار گذاشته شدن قواعد محدودکننده خودروسازان از سوی دولت آمریکا، برخی از ایالت‌های این کشور اقدام به وضع قواعد محدودکننده در سطح ایالتی نموده‌اند. چنین اقداماتی موجب می‌شود عملا خودروسازان آمریکایی با یک عدم قطعیت در زمینه قوانین تولید خودرو مواجه شوند و امکان برنامه‌ریزی برای توسعه تولید محصولات فعلی خود را نداشته باشند. به همین دلیل دولت آمریکا در اقدامی جدید هرگونه تشدید استاندارد آلایندگی خودروها در سطح ایالت‌های داخلی را ممنوع اعلام کرد. این اقدام دولت آمریکا که باهدف اولویت دادن به تولید در برابر رعایت قواعد محدودکننده توافق اقلیمی پاریس انجام شده، مورد حمایت اغلب خودروسازان مشغول در بازار این کشور نیز قرار گرفته است.

به گزارش مسیر اقتصاد یکی از مواردی که در راستای کاهش آلایندگی و حرکت به سمت اجرای توافق اقلیمی پاریس در دستور کار برخی کشورها قرار گرفته است، اعمال قوانین محدودکننده در زمینه تولید خودرو و به طور خاص تشدید استانداردهای آلایندگی خودروها است. در این راستا برخی کشورها باهدف سوق دادن خودروسازان داخلی به سمت تولید خودروهای برقی به جای خودروهای با سوخت فسیلی، تشدید استاندارد آلایندگی خودروها را در دستورکار قرار داده‌اند.

در آمریکا نیز حتی پیش از انعقاد توافق اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵، دولت این کشور حرکت در مسیر وضع قوانین محدودکننده و تشدید استاندارد آلایندگی خودروها برای خودروسازان داخلی را با تصویب قانونی در سال ۲۰۱۲ آغاز کرده بود.

اولویت دادن تولید داخلی بر رعایت قواعد زیست محیطی

اما در ابتدای سال ۲۰۱۷ میلادی با روی کار آمدن دولت جدید، آمریکا به سرعت از توافق پاریس کنار رفت و تمامی قواعد محدودکننده برای خودروسازان داخلی نیز کنار گذاشته شد.

دولت فعلی آمریکا معتقد است رعایت قواعد زیست محیطی و به طور خاص اجرای توافق اقلیمی پاریس تا زمانی توجیه دارد که به تولیدکنندگان داخلی آسیب وارد نکند. از این رو یکی از اولین اقدامات این دولت خارج شدن رسمی از توافق پاریس و کنار گذاشتن قوانین محدودکننده خودروسازان داخلی در زمینه استاندارد آلایندگی خودروها بود.

دولت آمریکا تشدید استاندارد آلایندگی خودروها را ممنوع کرد

با وجود این پس از کنار گذاشته شدن قواعد محدودکننده خودروسازان از سوی دولت آمریکا، برخی از ایالت‌های این کشور از جمله ایالت کالیفرنیا، که سهمی عمده در زمینه تولید خودرو دارند، اقدام به وضع قواعد محدودکننده در سطح ایالتی نمودند.

این اقدام از سوی ۲۲ ایالت آمریکا انجام گرفته است که با تصمیم دولت مرکزی درخصوص کنار گذاشتن استانداردهای آلایندگی جدید موافق نیستند. چنین اقداماتی موجب می‌شود عملا خودروسازان آمریکایی با یک عدم قطعیت در زمینه قوانین تولید خودرو مواجه شوند و امکان برنامه‌ریزی برای توسعه تولید محصولات فعلی خود را نداشته باشند.

به همین دلیل دولت آمریکا در اقدامی جدید در ماه گذشته میلادی هرگونه تشدید استاندارد آلایندگی خودروها در سطح ایالت‌های داخلی را ممنوع اعلام کرد تا از این طریق شرایط را برای توسعه محصولات خودروسازان داخلی فراهم نماید.

حمایت خودروسازان آمریکایی از اقدام دولت آمریکا

این اقدام دولت به طور گسترده‌ای مورد حمایت خودروسازانی که در آمریکا به تولید محصول می‌پردازند، قرار گرفته است؛ به طوریکه به تازگی شرکت‌های خودروسازی آمریکایی مانند جنرال موتورز و خودروسازان دیگر کشورهای دنیا که در آمریکا به تولید خودرو مشغول هستند از جمله تویوتا، مزدا، نیسان و سوبارو ژاپن، هیوندای و کیا کره جنوبی و فیات ایتالیا، به طور رسمی از اقدام دولت آمریکا در زمینه ممنوعیت تشدید استاندارد آلایندگی خودروها در سطح استانی حمایت کرده‌اند.

علاوه بر خودروسازان مشغول در آمریکا، اتحادیه ملی معامله‌کنندگان خودرو این کشور نیز به حمایت از تصمیم دولت آمریکا پرداخته است. خودروسازان آمریکایی و اتحادیه ملی معامله‌کنندگان خودرو در این کشور در بیانیه‌های خود به طور خاص خواستار تضمین ثبات در قوانین تولید خودرو، خصوصا در زمینه استاندارد آلایندگی شده‌اند.

تشدید استاندارد آلایندگی خودروها به افزایش قیمت‌ها منجر می‌شود

در این میان مقامات ۷ ایالت آمریکا از جمله آلاباما و تگزاس نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن تأکید بر اینکه تشدید استاندارد آلایندگی خودروها به افزایش قیمت آن‌ها و متضرر شدن مردم منجر می‌شود، به طور رسمی از اقدام دولت حمایت کرده‌اند.

با وجود این برخی شرکت‌های خودروسازی فعال در ایالت کالیفرنیا، همچون فورد آمریکا، هوندا ژاپن و وولکس واگن آلمان، که پیش از این توافقی داوطلبانه را با مقامات این ایالت درخصوص تشدید استاندارد آلایندگی منعقد کرده‌اند، هنوز از اظهار نظر درخصوص حمایت از دولت در زمینه ممنوعیت وضع محدودیت‌های استانی حمایت ننموده‌اند.

ضربه سخت دیگر به طرفداران اجرای توافق پاریس در آمریکا

در آمریکا بر اساس قانون دولت ملی این کشور مسئول تعیین سیاست‌های مربوط به تولید خودرو، از جمله استاندارد آلایندگی خودروهاست و در این زمینه ایالت‌های این کشور حق تخطی از قوانین ملی را ندارند.

اقدام دولت آمریکا در راستای ممنوع نمودن تشدید قواعد آلایندگی خودروها در سطح ایالت‌ها، از طرفی ضربه دیگری بر طرفداران اجرای قواعد توافق اقلیمی پاریس در آمریکا وارد می‌کند و از طرف دیگر نشان می‌دهد در شرایط فعلی دولت این کشور به هیچ عنوان قصد حرکت در راستای اهداف این توافقنامه را ندارد.

منبع: رویترز plink.ir/KkThg

انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.