۰۳ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۰۵۳۹ ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۶ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

یکی از راهبردهای آمریکا در جنگ تجاری با چین، تلاش برای کاهش سرمایه‌گذاری مردم و شرکت‌ها آمریکایی در این کشور است. در همین راستا دولت آمریکا به تازگی تصمیم گرفته است با اخراج شرکت‌های چینی از بازارهای بورس، گامی جدید در جنگ تجاری با چین بردارد. مقامات آمریکایی معتقدند خرید سهام شرکت‌های چینی از سوی مردم آمریکا در بازارهای بورس نیز به نوعی سرمایه‌گذاری در چین محسوب می‌شود و باید متوقف شود.

به گزارش مسیر اقتصاد دولت آمریکا به تازگی تصمیم گرفته است گامی جدید در جنگ تجاری با چین را در دستور کار قرار دهد. بر این اساس شرکت‌های چینی از عرضه سهام خود در بازارهای بورس آمریکا محروم خواهند شد.

یکی از راهبردهای آمریکا در جنگ تجاری با چین، تلاش برای کاهش سرمایه‌گذاری مردم و شرکت‌های آمریکایی در این کشور است. در این راستا دولت آمریکا و به طور خاص دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، صراحتا به شرکت‌های بزرگ آمریکایی اعلام کرده‌است کارخانه‌های خود در چین را تعطیل کنند و به جای سرمایه‌گذاری در این کشور، اقدام به تولید محصولات خود در داخل آمریکا نمایند.

آمریکا به دنبال قطع ورود سرمایه‌های آمریکایی به چین

جلوگیری از عرضه سهام شرکت‌های بزرگ چینی در بورس آمریکا نیز با همین هدف در دستورکار دولت این کشور قرار گرفته است. مقامات آمریکایی معتقدند خرید سهام شرکت‌های چینی از سوی مردم آمریکا در بازارهای بورس نیز به نوعی سرمایه‌گذاری در چین محسوب می‌شود و باید متوقف شود.

علاوه بر این از نظر دولت آمریکا، برخی اقدامات شرکت‌های چینی، از جمله شرکت هوآوری، در حوزه‌های ارتباطات و اطلاعات، برخلاف امنیت ملی این کشور است. از این رو یکی از انگیزه‌های مقامات آمریکایی از اخراج شرکت‌های چینی از بورس نیز کاهش این دست نگرانی‌های امنیتی عنوان شده است.

«نظارت شرکتی» چالش بزرگ آمریکا با شرکت‌های چینی

در ماه‌های اخیر مسئله حسابرسی و ممیزی شرکت‌های چینی فعال در بازار آمریکا به یک مخاطره جدی بین دولت‌های دو کشور تبدیل شده است.

نزدیک به سه ماه قبل دولت آمریکا شرط حسابرسی‌های دقیق مطابق با قوانین نظارت شرکتی آمریکا را برای ادامه حضور شرکت‌های بزرگ چینی در بورس، در نظر گرفت. در آن زمان دولت آمریکا به شرکت‌های چینی اعلام کرد اگر قصد دارند به فعالیت‌های خود در بازار بورس ادامه دهند، باید مقررات نظارتی جدید را بپذیرند و در غیر اینصورت از بورس اخراج خواهند شد.

این درحالیست که مقامات نظارتی دولت چین، به دلیل نگرانی‌های امنیتی، همواره از ارائه اطلاعات کامل شرکت‌های بزرگ دولتی و خصوصی خود به نهادهای حسابرسی جهانی جلوگیری کرده‌اند. از این رو در طول سال‌های اخیر شرکت‌های چینی فعال در بازار آمریکا، از رعایت قوانین نظارت شرکتی این کشور سر باز زده‌اند.

با وجود این مقامات کنونی دولت آمریکا معتقدند باید روند کنونی پایان دهند و شرکت‌های چینی فعال در بازار آمریکا را، در زمینه قوانین نظارتی و اطلاعاتی، ملزم به رعایت قوانین داخلی این کشور نمایند. از این جهت نیز اخراج شرکت‌های چینی از بازارهای بورس آمریکا، پاسخ نهایی دولت این کشور به مخفی نگهداشتن اطلاعات آن‌ها از نهادهای نظارتی آمریکایی محسوب می‌شود.

۱۵۶ شرکت چینی در بازار بورس آمریکا فعال هستند

بر اساس اطلاعات دولت آمریکا، در حال حاضر ۱۵۶ شرکت چینی، سهام خود را در بازارهای بورس آمریکا از جمله نزدک و نیویورک، عرضه کرده‌اند که از میان آن‌ها دست کم ۱۱ مورد از جمله شرکت‌های بزرگ دولتی چین هستند.

انتشار خبر اخراج احتمالی شرکت‌های چینی از بورس‌های آمریکا، به سرعت اثرات نامطلوب خود را در بازارهای بورس هر دو کشور آمریکا و چین نمایان کرد. بر این اساس بازارهای بزرگ بورس در چین با کاهش ارزش ۴ تا ۶ درصدی مواجه شدند و شاخص بازارهای بورس آمریکا نیز نزدیک ۲ درصد کاهش یافت.

با وجود این هنوز جزئیات دقیقی از فرآیند و زمانبندی اخراج شرکت‌های چینی از بازار بورس آمریکا، از سوی دولت این کشور منتشر نشده است.

منبع: رویترز yon.ir/jnElj

انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.