۰۱ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۹۱۵۷۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۶ دسته: کشاورزی کارشناس: مهدی سروی
۰

خرید تضمینی محصولات کشاورزی یکی از سیاست‌های مهم دولت تونس برای حمایت از کشاورزان و تامین امنیت غذایی است. در این راستا در سال جاری دولت تونس به منظور افزایش تولید گندم، قیمت خرید تضمینی این محصول را ۳۰ دلار بیشتر از قیمت گندم‌های وارداتی و در حدود ۲۵۰ دلار برای هر تن تعیین کرده است.

به گزارش مسیر اقتصاد تونس شمالی ترین کشور قاره آفریقا است و اقتصادی مبتنی بر نفت و کشاورزی دارد. سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی این کشور به بیش از ۱۲.۵ درصد می رسد و مهم ترین تولیدات کشاورزی این کشور زیتون، انگور، گندم، میوه جات و مرکبات است.

تونس یکی از کوچک ترین کشورها در قاره آفریقا محسوب می شود و دارای جمعیت حدودی ۱۱ میلیون نفری است. یک چهارم از جمعیت نیروی کار این کشور در بخش کشاورزی فعالیت دارند.

با توجه به سیاست های دولت تونس این کشور یکی از واردکنندگان محصولات کشاورزی در آفریقا به شمار می رود. غلات، دانه های روغنی، روغن های گیاهی و شکر از عمده محصولات وارداتی کشور تونس هستند که توسط شرکت های صنایع غذایی این کشور وارد می شوند.

خرید تضمینی هر تن گندم تولیدی در تونس ۳۰ دلار بالاتر از قیمت واردات

اخیرا بر اساس گزارش های اعلامی از سوی دولت تونس میزان تولید گندم در این کشور با رشد ۴۲ درصدی به بیش از ۲.۳ میلیون تن رسیده است. اغلب زمین های زراعی در این کشور برای تولید گندم دوروم زیر کشت می روند.

گزارش های بین المللی نشان می دهد قیمت گندم های وارداتی تونس با توجه به هزینه های بیمه و حمل و نقل به بیش از ۲۲۰ دلار در هر تن می رسد که با احتساب نرخ ارز سامانه نیما قیمت هر کیلوگرم گندم وارداتی این کشور حدود ۱۹۰۰ تومان است.

بر اساس گزارش سازمان فائو دولت تونس قیمت خرید تضمینی گندم های دوروم تولیدی توسط کشاورزان داخلی را بیش از ۳۰ دلار بالاتر از قیمت گندم های وارداتی تعیین می کند. دولت تونس قیمت خرید تضمینی هر تن گندم دوروم تولید داخلی را حدود ۲۵۰ دلار تعیین کرده است.

گفتنی است طبق اعلام وزیر کشاورزی تونس، این کشور برای تامین نیاز مصرفی خود در سال جاری باید بیش از ۱.۶ میلیون تن گندم دیگر وارد کند. کمبود آب و ضعف در سیستم های آبیاری یکی از دلایل اثرگذار در تولید محصول گندم در تونس است.

همکاری دولت تونس با نهادهای بین المللی برای توسعه تولیدات کشاورزی

دولت تونس طی سال های اخیر علاوه بر خرید تضمینی برخی از محصولات کشاورزی، پروژه های مشترکی را با همکاری برخی از نهادهای بین المللی نظیر بانک جهانی و ایکارادا برای توسعه و نوسازی زیرساخت های تولید محصولات کشاورزی و سیستم های آبیاری زمین های کشاورزی در دستور کار قرار داده است.

به عنوان مثال دولت تونس چندی پیش به همراه ۴ کشور مصر، مراکش، سودان و سوریه در پروژه همکاری با صندوق توسعه اقتصادی و اجتماعی اعراب (AFESD)، صندوق توسعه اقتصاد اعراب (KFAED)، بانک توسعه اسلامی(IsDB) و صندوق توسعه بین المللی اوپک پروژه افزایش امنیت غذایی را آغاز کردند.

فاز اول این پروژه با تاکید بر امکان سنجی تولید گندم در کشورهای منتخب آغاز شد و دستاوردهای مناسبی به لحاظ تحقیقاتی برای کشورهای مذکور داشت. بخشی از اقدامات مهم این پروژه در حوزه تامین امنیت غذایی و کشت محصولات زراعی شامل موارد زیر است:

  • افزایش تولید و بهره وری گندم و دیگر محصولات زراعی اصلی از طریق مدیریت مناسب کشت این محصولات با توجه به محدودیت های موجود در این کشورها نظیرکمبود آب؛
  • افزایش ظرفیت سیستم های تحقیقات کشاورزی از طریق پرورش و آموزش کشاورزان جوان به منظور افزایش تولید محصولات زراعی.

سرمایه گذاری بانک جهانی در توسعه زیرساخت های کشاورزی تونس

دولت تونس در برنامه دیگری برای توسعه روش های تولید محصولات زراعی در مناطق روستایی همکاری مشترک دیگری با بانک جهانی آغاز کرده است. هدف از این همکاری توسعه روش های آبیاری، حمایت از تولید محصولات کشاورزی و بازاریابی برای محصولات تولیدی اعلام شده است.

بر اساس اعلام بانک جهانی به منظور تحقق اهداف تفاهم نامه ی همکاری با دولت تونس سرمایه ۱۴۰ میلیون دلاری از سوی این نهاد اختصاص پیدا خواهد کرد.

منابع:

زاوایا yon.ir/wG93W

فائو yon.ir/85caj

وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا yon.ir/WJnHJ

بانک جهانی yon.ir/v4suV

تجارت عربی yon.ir/A0dbA

انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.