به گزارش مسیر اقتصاد به نقل از فارس، حجت الاسلام مختاری امام جمعه شهر هشتگرد در خطبه های نماز جمعه هفته گذشته این شهرستان به درخواست های مکرر دولت برای احیای وزارت بازرگانی واکنش نشان داد.
حجتالاسلام مختاری درباره خبر احیاء وزارت بازرگانی در دولت گفت: نباید با بعضی تصمیمات و کارهای غلط خودزنی کرد به عنوان نمونه یکی از نکاتی که امروز مطرح هست، برگرداندن وزارت بازرگانی است. در این رابطه یکی از مسئولین با انداختن توپ در زمین مردم اعلام کرد، هدف از این کار داشتن نمایندهای از سوی مردم در دولت برای کنترل قیمتها است.
احیای وزارت بازرگانی به نفع واردات کنندگان است
وی تصریح کرد: اما من از مردم و نخبگان جامعه سؤال میکنم که از زمان تأسیس این وزارت خانه تا سال ۱۳۹۲، وزارت بازرگانی نماینده مردم بوده یا نماینده واردکنندهها در دولت؟ این موضوع باید بررسی شود.
امام جمعه هشتگرد اظهار داشت: همچنین باید دلیل حذف وزارت بازرگانی بررسی شود، چرا که حذف این وزارتخانه صرفا به دلیل کوچکسازی دولت نبود، بلکه باید مشکلات، دوگانگیها در اختیارات و تصمیمگیریهای کشور در مسئله تولیدات کشاورزی و صنعتی در زمان فعالیت این وزارت خانه هم موردمطالعه قرار بگیرد.
مختاری ادامه داد: در آن دوران مدیریت واحدی وجود نداشت چرا که دغدغه وزارت بازرگانی، واردات و بازار بود؛ دغدغه جهاد کشاورزی، کشاورزی و وزارت صنعت هم دغدغه دیگری داشت، اما امروز این مسائل متمرکز و برکات فراوانی هم از این راه عاید کشور شده است.
وی تصریح کرد: اگر به کشورهایی مانند کانادا، آمریکا، استرالیا، آلمان، ژاپن، چین، هند، برزیل، روسیه و دیگر کشورهایی که بازار در اختیارشان است و تولیدات خوبی دارند نگاه کنید، میبینید که سیاستگذاریها و حمایتها در آنجا تجمیع شده است. امروز متولی تولید، جهاد کشاورزی است. ولی اگر غیر از این وزارت خانه نهادی بخواهد متولی بازار باشد، با توجه به تجارب قبلی دوگانگی پیش خواهد آمد.
با واحد بودن متولی بازار و تولید، واردات بر مبنای نیاز واقعی اتفاق میافتد
امامجمعه هشتگرد خاطرنشان کرد: در ادوار گذشته پیش از برچیده شدن وزارت بازرگانی، نمایندگان مجلس چندین بار وزرای بازرگانی و جهاد و صنعت را در صحن مجلس مورد سؤال و استیضاح قرار دادند، اما هرکدام مسئله را به وزارتخانه دیگری حواله میداد.
مختاری افزود: دنیا این مسائل را تجربه کرده و درنهایت به تجمیع رسیده است، ما هم تجربه چنین چیزی را داریم و برکت آن را هم دیدهایم. حالا چرا باید به مسیر قبل برگردیم؟! بازار و تولید تنها یک متولی میخواهد که بداند چقدر قدرت تولید دارد و وارداتش هم بر همان اساس اتفاق بیفتد. اما اگر دوگانگی رخ دهد، کار از دست مسئولان خارج میشود و در این صورت درحالیکه یک نفر نگران بازار و واردات است، دیگری دغدغه تولید را دارد و این دو موضوع باهم قابلجمع نیست.
کاهش ۵ میلیارد دلاری واردات کالاهای اساسی پس از اجرای قانون تمرکز
حجتالاسلام مختاری با اشاره به نتایج ادغام وزارت بازرگانی و صنعت اظهار داشت: در دورانی که تجمیع و ادغام صورت گرفت مشاهده کنید که تا چه میزان حجم واردات ما در عرصه کشاورزی و مواد غذایی ازجمله گندم، برنج و روغن کم شد و در مقابل تولیدات و صادرات در این حوزه افزایش پیدا کرد؟! از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ بیش از پنج میلیارد دلار صرفهجویی ارزی داشتیم.
وی تاکید کرد: این مسئله از آنجهت اهمیت دارد که با یک میلیارد دلار میتوان ۳۵۰ هزار شغل را حفظ یا ایجاد کرد به عبارت دیگر با ۵ میلیارد دلار، یکمیلیون و ۷۰۰ هزار شغل را حفظ یا ایجاد کرد. این مسئله از برکات این تجمیع و ادغام سازی در وزارتخانهها بوده است، لذا باید مسئولان و مخصوصاً مجلس شورای اسلامی به این نکات توجه کنند.
مجلس و دولت حواسشان به خواسته مردم باشد
امامجمعه شهرستان هشتگرد در ادامه در مورد مبحث کنترل بازار و گرانی گفت: اگر صحبت از کنترل بازار و گرانی می شود، باید بدانند که این موضوعات علل اساسی دیگری دارد.
وی ادامه داد: عدم کنترل ارز، شفاف نبودن توزیع آن و عدم کنترل مبدأ تولید که در اختیار وزارت صنعت است، در کنترل بازار مؤثر هستند. در حال حاضر هم اگر وزارت صنعت بار سنگینی بر دوش دارد، طبق قانون تجمیع یکچهارم اختیاراتش برای وزارت جهاد کشاورزی است که در این پنج سال برای انتقال آن به وزارت جهاد مقاومت کرده است.
مختاری اظهار داشت: مسئله تفکیک وزارت بازرگانی، چندین بار در کمیسیونهای تخصصی مجلس مطرح و رد شده است، اما الان میخواهند دوباره با قید فوریت به صحن مجلس بیاورند که باید حواس مجلس به این نکات باشد و این موضوع مطالبه مردم است.
انتهای پیام/ غذا و کشاورزی