به گزارش مسیر اقتصاد ریپل یکی از معدود رمزارزهایی است که پس از سقوط اخیر بازار رمزارزها دچار زیان قابل توجه نشد. در حال حاضر رمزارز ریپل با نام XRP در جایگاه ارز دوم این بازار بعد از بیتکوین و قبل از اتریوم[۱] قرار گرفته است.
شبکه سوئیفت از فناوری روز دنیا عقب مانده است
شبکه بلاکچین ریپل در حال گسترش است و در طول هفته گذشته چندین کاربر جدید به آن پیوسته اند؛ که بانک های بزرگ از سراسر جهان نیز در میان این کاربران جدید دیده می شود.
در همین حال، برَد گارلینهوس[۲] مدیرعامل ریپل ادعا کرده که ریپل به زودی از شبکه سوئیفت، که در حال حاضر بیشتر تبادلات بانکی جهان از طریق آن انجام می شود، سبقت خواهد گرفت. به گفته گارلینهوس شبکه سوئیفت قدیمی شده است و مانند ریپل به فناوری های نوآورانه ای همچون بلاکچین متکی نیست.
وی ادامه می دهد: فناوری هایی که امروزه بانک ها از آن استفاده می کنند، چند دهه قبل توسط سوئیفت توسعه داده شده اند و اکنون متناسب با وضعیت بازار بهروز نشده اند. سوئیفت مدتی قبل اعلام کرده بود که بلاکچین را به عنوان یک راه حل برای بانکداری کارگزاری[۳] قبول ندارد. این در حالی است که بیش از ۱۰۰ مشتری ریپل موافق این گفته نیستند.
وی می افزاید: با توجه به اقداماتی که ما روز به روز انجام می دهیم به زودی از سوئیفت پیشی می گیریم.
با این حال شرکت سوئیفت برخی از این اخبار را رد کرده است. اما این نکته صحیح است که سوئیفت نسبت به انتقادات واکنش نشان داده و تصمیم به گسترش ارتقاء نوآوری پرداخت های جهانی[۴] (GPI) -که در نتیجه آن فرآیند و زمان تبادل کاهش می یابد- گرفته است. با این حال پیاده سازی نوآوری پرداخت های جهانی جدید ارتباطی با ادغام ریپل در سوئیفت، که قبلا پیشنهاد شده بود، ندارد.
آمادگی ریپل برای تصاحب بازار سوئیفت
در حال حاضر سوئیفت در بیش از ۲۰۰ کشور فعالیت دارد و حدود ۱۱ هزار شرکت عضو آن هستند. با این حال گارلینهوس مطمئن است که زمان تغییر رسیده است. شرکت وی مقابل سوئیفت قرار دارد و شبکه ریپلنت هماکنون متشکل از بیش از ۱۰۰ بانک و شرکت پرداخت است که از جمله آن ها می توان به گروه مالی میتسوبیشی UFJ، مانیگرام BBVA و استاندارد چارترد اشاره کرد.
در حالی که انتقال سوئیفت به یک شبکه مبتنی بر بلاکچین در زمان کوتاهی نمی تواند رخ دهد، ریپل گام های محسوسی در جهت گسترش بر می دارد. البته این تغییرات به طور چشم گیری در مدت زمان کوتاهی رخ خواهد داد چراکه شبکه ریپل به سرعت در حال رشد است.
استقبال بانک های شرق آسیا از فناوری بلاکچین ریپل
تنها در ماه گذشته چندین کاربر موثر در عرصه مالی جهانی به شبکه ریپل پیوستند؛ در ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ بانک MUFG ژاپن که در حال حاضر عضو ریپلنت است با شرکت برزیلی بنکو بردسکو تفاهم نامه ای را به منظور توسعه کانال پرداخت های فرامرزی مبتنی بر تکنولوژی ریپل امضاء کردند.
همچنین در ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ گروه مالزیایی CIMB که پنجمین بانک آسهآن است، اعلام کرد با همکاری شرکت ریپل یک سیستم پرداخت سریع فرامرزی برای بازارهای CIMP ایجاد خواهد کرد. بر طبق این قرارداد، گروه CIMP عضوی از ریپلنت خواهد شد.
در همین ماه، شرکت ریپل اعلام کرد که بانک تجاری سیام[۵] (SCB) تایلند ریپل را به عنوان همکار انتخاب کرده است.
به گفته گارلینهوس، این شرکت شاهد بانک ها و موسسات مالی از سراسر جهان است که به سمت تسویه های بلاکچین حرکت می کنند؛ چرا که بکارگیری این فناوری باعث تجارب پرداخت با هزینه کمتر، سریعتر و شفافتر می شود.
اکنون ریپل تسویه xRapid خود را نیز راه اندازی کرده و به دلیل قابلیت های آن، بانک های بیشتری مایل به استفاده از فناوری بلاکچین هستند.
پینوشت:
[۱] Ethereum
[۲] Brad Garlinghouse
[۳] correspondent banking
[۴] Global Payments Innovation
[۵] Siam Commercial Bank
منبع: یوتودی yon.ir/BqNAT
انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل