به گزارش مسیر اقتصاد زهرا سعیدی مبارکه سخنگوی کمیسیون اقتصادی در پاسخ به این سوال که اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه چه تاثیری بر بخش مسکن و قیمتها خواهد داشت، گفت: ریسک پایین و سود بالای بخش مسکن، سبب شده تا انگیزه لازم برای حضور تقاضاهای سوداگری به سمت این بخش اقتصاد وجود داشته باشد.
سوداگران عامل افزایش نجومی قیمت میشوند
سخنگوی کمیسیون اقتصادی خاطرنشان کرد: این متقاضیان برای کسب سود سریع و بودن هیچ زحمتی در بازار خرید و فروش حضور پیدا میکنند و با معاملات مکرر یا احتکار خانه ها منجر به افزایش نجومی قیمت مسکن میشوند.
وی ادامه داد: تقاضای سوداگران مصرفی نیست؛ لذا این رفتار سوداگرانه، نقش اساسی در افزایش قیمت مسکن در بازههای زمانی مختلف دارد و دود آن نیز به چشم خانوادههایی میرود که آرزوی خرید تنها یک خانه برای مصرف دارند.
توزیع مسکن در کشور عادلانه نیست
سخنگوی کمیسیون اقتصادی افزود: توزیع مسکن در کشور عادلانه نیست، به طوری که یک نفر چندین خانه دارد و برخی از افراد هیچ واحد مسکونی در اختیار ندارند.
سعیدی گفت: بر اساس سرشماریهای انجام گرفته، در بازه زمانی ۱۳۸۵-۱۳۹۵، حدود ۱۰.۵ میلیون به موجودی کل مسکن کشور اضافه شده، اما تنها ۲.۴ میلیون خانوار صاحب مسکن ملکی شده اند.
۷۷ درصد تقاضای مسکن در ۱۰ سال اخیر برای سکونت نبوده است
وی ادامه داد: بنابراین طی فاصله زمانی دو سرشماری گذشته، طی ۱۰ سال نزدیک به ۷۷ درصد از تقاضای مسکن موجود به قصد سکونت نبوده و تنها ۲۳ درصد این تصرف برای سکونت انجام شده است.
این در حالی است که در بازه دو سرشماری ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵ نزدیک به ۸۰ درصد از تقاضای بخش مسکن تقاضای مصرفی بوده است.
حذف سوداگران با مالیات بر عایدی سرمایه
سخنگوی کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه اخذ مالیات بر عایدی املاک از جمله ابزارهای مهار سوداگران در دنیا محسوب میشود، گفت: این طرح پس از ساعت ها کار کارشناسی در مورد محتوای آن تهیه شده و با هدف حذف سوداگران که عامل اصلی افزایش قیمت و نوسانات در بازار مسکن هستند، در حال پیگیری است.
این نماینده مجلس یادآور شد: طرح مالیات بر عایدی سرمایه در کمیسیون اقتصادی تصویب شده و در حال حاضر جهت بررسی جزئیات آن در اختیار کمیته مالیاتی کمیسیون قرار دارد. همچنین این طرح در کمیسیون عمران به عنوان یکی از کمیسیون فرعی فرآیند رأی گیری را می گذراند.
وی با اشاره به برخی مخالفان این طرح گفت: طرح مالیات بر عایدی سرمایه هنوز تبدیل به قانون نشده و شاید نیاز به اصلاح و چکش کاری داشته باشد و مخالفان نیز میتوانند نظرات سازنده خود را برای هر چه بهتر شدن موضوع بیان کنند؛ اما اینکه بدون در نظر گرفتن شرایط مردم محروم از مسکن و فشارهایی که در این مدت ناشی از اجاره نشینی متحمل شدند، کل طرح را زیر سوال ببریم کمی اجحاف به حق داشتن مسکن برای همه است که در قانون اساسی نیز مطرح شده است.
سعیدی گفت: افزایش تقاضاهای سوداگری در طی این ۱۰ سال ناشی از غفلت مسئولین در مورد این موضوع است و برای حذف سوداگران از بازار و تقویت عرضه مسکن و توانمندسازی مردم برای خرید خانه، راهکار اساسی اخذ مالیات بر عایدی سرمایه است.
انتهای پیام / راه و ساختمان