۰۶ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۷۲۴۰۶ ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۷ دسته: مسکن
۰

علوی با بیان اینکه کلیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه در کمیسیون اقتصادی مورد موافقت قرار گرفته است، گفت: در این طرح سازندگان و مردم از پرداخت مالیات معاف شده اند و اجرای آن مسکن را از یک کالای سرمایه‌ای به کالایی مصرفی تبدیل می‌کند.

به گزارش مسیر اقتصاد احسن علوی نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ۲۲ آبان گفت: بر اساس طرح مالیات بر عایدی سرمایه هر فرد که بیش از یک مسکن خریداری کند باید به ازای آن مالیات بپردازد. اخذ این مالیات باعث می‌شود تا نگاه سرمایه‌ای از این بخش برداشته شود.

تصویب کلیات مالیات بر عایدی سرمایه در کمیسیون اقتصادی

سید احسن علوی ضمن توضیح جزئیات طرح مالیات بر عایدی  سرمایه در حوزه مسکن بیان کرد: این طرح در کمیسیون اقتصادی به عنوان کمیسیون اصلی بررسی شده و کلیات آن به تصویب رسیده است، اما همچنان در کمیسیون عمران به عنوان کمیسیون فرعی در حال بحث و بررسی است.

وی ادامه داد: چند تن از اعضای کمیسیون با این طرح موافق هستند و چند تن دیگر نیز با آن مخالف هستند. از نظر من این طرح می‌تواند طرح موثری در کنترل نقدینگی باشد؛ مشروط بر اینکه ما این طرح را به همه بخش‌های بازار غیر مولد گسترش دهیم.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: هر آنچه که در بازار غیرمولد بوده و نقدینگی را پمپاژ می‌کند و افزایش تورم را به دنبال دارد، باید شامل مالیات بر عایدی سرمایه شود. مسکن نیز بخشی از این بازار است. در کشور ما مسکن حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد تولید ناخالص داخل و اشتغال کشور را تامین می‌کند.

تبدیل مسکن از کالای سرمایه‌ای به مصرفی با مالیات بر عایدی سرمایه

نماینده مردم سنندج در مجلس تصریح کرد: ما باید بخش مسکن را به سمت مصرف هدایت کنیم و نباید اجازه دهیم به یک بخش سرمایه‌ای تبدیل شود؛ چرا که به دنبال آن رانت‌خواری و دلالی را شاهد خواهیم بود. یکی از راهکارهای مصرفی کردن مسکن استفاده از مالیات است.

مردم و سازندگان معاف از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه

وی در ادامه خاطرنشان کرد: طرح مالیات بر عواید سرمایه دارای جزئیاتی است. خانواده‌ای که دارای پنج عضو است، هر یک از این افراد می‌توانند یک واحد خریداری کنند و به آن مالیات تعلق نمی‌گیرد، اما برای بیش از یک واحد باید مالیات بپردازند.

علوی در ادامه اظهارکرد: انبوه‌سازان که برای فروش در بخش‌های مختلف مسکن می‌سازند، از مالیات معاف هستند. اما کسانی که دلال بوده و در بازار خرید و فروش را به منظور سودآوری انجام می‌دهند، باید مالیات پرداخت کنند.

وی افزود: در کشوری نظیر انگلستان، استرالیا، آلمان، ترکیه و بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته دیگر از این قانون با مکانیزم‌های مختلفی استفاده می‌شود. به عنوان مثال، هر کس در انگلستان بیش از یک واحد آپارتمان داشته باشد باید ۴۰ درصد مالیات دهد. اخذ مالیات از این افراد باعث می‌شود تا دیگر سرمایه‌گذاران به مسکن به عنوان یک بخش سرمایه‌ای نگاه نکنند.

کنترل تورم با اخذ مالیات بر عایدی سرمایه

وی در ادامه اظهارکرد: این مالیات می‌تواند به صورت پلکانی از افراد اخذ شود و یا یک درصد معین باشد. با این کار میزان عرضه و تقاضا متناسب خواهد شد و خانه‌های خالی پر می‌شوند. این طرح می‌تواند نقش امیدوارکننده‌ای در بخش کاهش نقدینگی و کنترل تورم داشته باشد.

علوی در ادامه گفت: عده‌ای از مخالفان در کمیسیون عمران بر این نظرند که اگر این طرح اجرایی شود، دیگر سرمایه‌گذاران وارد این بخش نخواهند شد و ساختمان سازی تعطیل می‌شود، ولی از نظر من اینگونه نیست، چرا که تولید کنندگان از مالیات معاف هستند اما افراد سودجو باید مالیات بپردازند[۱].

موافقت کارشناسان اقتصادی با طرح مالیات بر عایدی سرمایه

گفتنی است طرح مالیات بر عایدی سرمایه در املاک جهت حمایت از تولید و عرضه، کاهش نوسانات بازار مسکن، جلوگیری از سوداگری و حمایت از خانه دار شدن اقشار متوسط و مستضعف، مطرح شده و مورد حمایت کارشناسان اقتصادی قرار گرفته و به امضای ۱۱۷ نماینده مجلس رسیده و با تأیید آن‌ها در نشست علنی چهارشنبه ۷ شهریور ماه ۹۷ با قرائت احمد امیرآبادی عضو هیئت رییسه مجلس، اعلام وصول شد.

با توجه به متن طرح مالیات بر عایدی سرمایه، سوداگرانی که با معاملات مکرر منجر به افزایش قیمت مسکن می‌شوند، از بازار خارج شده و تنها تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان واقعی باقی خواهند ماند؛ این اتفاق منجر به تسهیل خانه‌دار شدن مردم و رونق ساخت و ساز می‌شود.

در واقع نقطه هدف این طرح آن دسته از افرادی است که به طمع کسب سود، بدون هیچ گونه تلاش و زحمتی در جامعه و ساخت حتی یک مسکن، صرفاً با خرید خانه های متعدد، مسکن را گران می کنند و سود کلان می برند.

پینوشت:

[۱]  خبرگزاری ایسنا کد خبر: ۹۷۰۸۲۲۱۰۶۲۲

انتهای پیام/ راه و ساختمان



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.