موسی الرضا ثروتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس نهم در گفتگو با مسیر اقتصاد در مورد وضعیت اقتصاد مقاومتی در کشور گفت: اقتصاد مقاومتی از طرف دولت جدی گرفته نشده و مورد توجه نیست. ما در کمیسیون بودجه چندین بار به آقای نوبخت در این زمینه تذکر دادیم.
نماینده مجلس گفت: اکنون دولت احیای ۸۰۰۰ بنگاه از ۱۶ هزار بنگاهی که با مشکل مواجه هستند را در دستور کار قرار داده است؛ اما اگر به استان ها نگاه کنید مشاهده می کنید که اتفاق خاصی نیفتاده است. حتی مواردی بوده که آقای رئیس جمهور آمده کلنگ زده و قول داده ولی باز هم اتفاقی نیفتاده است.
ثروتی ادامه داد: برخی از این بنگاه ها حتی به اختصاص بودجه هم نیاز ندارند و دولت می تواند با بهبود فضای کسب و کار به آن ها کمک نماید.
نماینده سابق مجلس، کنترل تورم همراه با رونق اقتصادی را مطلوب دانست و گفت: دولت تورم را کنترل نموده است اما همراه با رکود.
وی ضمن اشاره به اینکه متأسفانه در دولت یازدهم برداشت های زیادی از صندوق توسعه ملی صورت گرفت و در بودجه جاری هزینه شد، گفت: طبق قانون باید ۳۴ درصد درآمد نفت به صندوق توسعه ملی واریز می شد اما اکنون فقط ۲۰ درصد آن به صندوق واریز می شود و از این مقدار واریزی یک مرتبه ۸ میلیارد دلار و مرتبه دیگر ۲ میلیارد دلار برداشت شده است.
نماینده سابق مجلس نسبت به مدیریت وجوه صندوق توسعه ملی انتقاد کرد و گفت: باید طبق قانون بخشی از وجوه صندوق به بخش خصوصی و تعاونی ها اختصاص می یافت که این اتفاق نیفتاده است.
ثروتی در مورد مسکن گفت: دولت در ابتدا مسکن اجتماعی را مطرح نمود، سپس بحث اعطای وام ۵۰ و ۱۰۰ میلیونی را مطرح کرد، بافت فرسوده و ۲۰۰ هزار مسکن روستایی هم از قبل مطرح بود؛ اما تقریبا هیچ کدام عملی نشد که باعث شده ۴۵۰ رشته شغل در رکود باشند و ۲ میلیون شاغل بیکار شوند.
وی افزود: در صورتی که مبالغ بازگشتی از تسهیلات پرداختی در دولت قبل مجدد به مسکن مهر اختصاص یابد، مسکن مهر به سرعت تمام خواهد شد.
ثروتی در مورد صنعت نفت و گاز گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس قرار بود دو سال پیش به طور کامل افتتاح شود اما تا این لحظه یک فاز آن هم افتتاح نشده است.
وی اضافه کرد: اکنون ۱۱ میلیون لیتر بنزین وارد کشور می شود. اوایل دلیل آن کیفیت بالاتر و یورو ۴ بودن عنوان شد اما طبق گزارشی که کمیسیون اصل ۹۰ منتشر نمود، مشخص شد کیفیت بنزین وارداتی یورو ۲ بوده است. قوه قضاییه باید روی این مورد نظارت، بررسی و پیگیری بیشتری انجام می داد زیرا ممکن است سودجویی و واسطه گری ها علت اصلی واردات بنزین بوده باشد نه کیفیت.
ثروتی افزود: متأسفانه قوه قضاییه و مجلس وظایف نظارتی خود را به خوبی انجام نمی دهند.
این نماینده سابق مجلس در انتها پیشنهاداتی برای اجرای اقتصاد مقاومتی بیان نمود و گفت: بازگشت کارت سوخت، مبارزه با قاچاق و احیای طرح هایی مانند شبنم و رجیستری، تلاش برای مبارزه با فساد موجود در سیستم بانکی کشور، مبارزه با فساد افسارگسیخته موجود در گمرکات که بدون رشوه اقدامی از پیش نمی رود، مبارزه با فساد سیستم اداری کشور، قطع خام فروشی نفت، احداث پالایشگاه از طریق جمع آوری پول های موجود در دست مردم و اجرای دولت الکترونیک و شبکه ملی اطلاعات که با وجود اختصاص بودجه در چند دولت همچنان معطل مانده، از جمله اقداماتی است که موجب مقاوم سازی اقتصاد می شود.
ثروتی در پایان، استفاده و جایگزینی مدیران انقلابی به جای مدیران اشرافی را برای تحقق اقتصاد مقاومتی ضروری دانست و گفت: با نیروهای اشرافی که به اقتصاد مقاومتی اعتقادی ندارند، نمی توان به اجرای اقتصاد مقاومتی امید داشت.