۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۶۲۲۷۰ ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۵ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

معاون سابق ارزی بانک مرکزی گفت: ایران ظرفیت انعقاد پیمان پولی دوجانبه با ۵۰ کشور را دارد و می تواند در مبادله با این کشورها، به جای دلار و یورو از ارزهای ملی استفاده کند. حتی کشورهای آمریکای جنوبی از جمله برزیل و آرژانتین نیز می توانند در این زمینه هدف قرار گیرند.

به گزارش مسیر اقتصاد کیانی راد معاون سابق ارزی بانک مرکزی در جلسه کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس شورای اسلامی گفت: از سال ۲۰۰۸ پیمان های پولی دوجانبه در دستور کار کشورها قرار گرفته است. چین در این زمینه پیشرو بوده و برای جهان روا کردن یوآن از پیمان های پولی دوجانبه متعدد استفاده کرده است.

کیانی راد گفت: برای این پیمان ها مدلی وجود دارد که تابع عوامل مختلف است. یکی از این موارد درآمد کشورهاست؛ عامل دیگر فاصله کشورها از لحاظ اقتصادی است؛ عامل موثر دیگر میزان ارتباط دو کشور و دیگر عامل نوسانات ارزی دو کشور است که هرچه کمتر باشد، انعقاد پیمان پولی با احتمال بیشتری اجرایی می شود.

معاون سابق ارزی بانک مرکزی ادامه داد: در حال حاضر ۵۳ پیمان پولی دوجانبه داریم که ۴۵ مورد آن مرتبط با چین است. در انعقاد پیمان پولی لازم است که سران سیاسی دو کشور تعامل کرده و توافقنامه اولیه را امضا کنند. در واقع بانک مرکزی نمی تواند آغاز کننده چنین پیمانی باشد و باید روسای جمهور این کار را آغاز کنند.

کیانی راد افزود: ایران ظرفیت انعقاد پیمان پولی دوجانبه با ۵۰ کشور را دارد و می تواند در مبادله با این کشورها، به جای دلار و یورو از ارزهای ملی استفاده کند. حتی کشورهای آمریکای جنوبی از جمله برزیل و آرژانتین نیز می توانند در این زمینه هدف قرار گیرند.

وی گفت: انتخاب بانک های عامل در انعقاد پیمان پولی بسیار مهم است و در این زمینه هر دو طرف پیمان باید بانک های چابک و فعال خود در این زمینه را انتخاب کنند تا پیمان اجرایی شود.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.