۰۳ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۶۱۱۸۲ ۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۱ دسته: مالیات
۱

دکتر میرشجاعیان معاون اقتصادی وزیر اقتصاد درباره طرح ۲ فوریتی مجلس برای اخذ مالیات بر عایدی سرمایه گفت: اگر این طرح پیگیری و اجرا شود می‌تواند از حجم مشکلات در اقتصاد بکاهد. نظام مالیاتی و حکمرانی ما نیازمند این اتفاق است، چراکه با این طرح می‌توان جلوی بسیاری از سفته‌بازی‌ها و سوداگری ها را گرفت.

به گزارش مسیر اقتصاد یکی از چالش‌های جدی پیش روی تولید در ایران، وجود بازارهای غیرمولد موازی با بخش تولید است که سبب رکود مزمن در بخش مولد اقتصاد شده‌ است. فعالیت‌های اقتصادی غیرمولد به دلیل سود بالا و ریسک پایین سرمایه‌گذاری، منجر شده تا عمده نقدینگی کشور به این حوزه‌ها سوق پیدا کند.

با این روند تنها افراد خاص (سوداگران) از بازار سود می‌برند و در مقابل میلیون‌ها نفر شغل خود را از دست خواهند داد. این اتفاق تنها مختص به کشور ایران نبوده و در اغلب کشورهای دنیا وجود دارد با این‌حال این کشورها با یک مکانیسم بسیار ساده، این معضل را مهار کرده‌اند.

دولت‌های کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه برای جلوگیری از این اتفاقات و بهره‌مندی تمام اقشار جامعه از نقدینگی و مزایای آن، سیاست‌هایی را در دستور قرار می‌دهند تا سرمایه‌ها به سمت بخش تولید هدایت شوند؛ از جمله این موارد مالیات بر عایدی سرمایه یا CGT است.

با در دستور قرار دادن سیاست مالیات بر عایدی سرمایه‌، هزینه فعالیت‌های نامولد و سوداگری افزایش می‌یابد و بخشی از سرمایه‌گذاری‌ها به بخش‌های مولد هدایت می‌شوند.

کنترل سوداگری با اخذ مالیات بر عایدی سرمایه

در همین خصوص حسین میرشجاعیان معاون اقتصادی وزیر اقتصاد ۵ مرداد ۹۷ درباره طرح ۲ فوریتی مجلس برای اخذ مالیات بر عایدی سرمایه به ایسنا گفت: اگر این طرح پیگیری و اجرا شود می‌تواند از حجم مشکلات در اقتصاد بکاهد. نظام مالیاتی و حکمرانی ما نیازمند این اتفاق است، چراکه با این طرح می‌توان جلوی بسیاری از سفته‌بازی‌ها را گرفت.

وی با تأکید بر اینکه با اجرای طرح مالیات بر سرمایه می‌توان جلوی بسیاری از سوداگری‌ها را گرفت ادامه داد: درآمدهای بادآورده را در این سیستم به راحتی می‌توان کنترل کرد؛ اما زمانی می‌توان این کار را کرد که روی تمام نقل و انتقالات مالی نظارت داشت.

تشکیل کارگروه برای اخذ مالیات بر عایدی سرمایه

میرشجاعیان با بیان اینکه هنوز سازمان امور مالیاتی ما نتوانسته است به بانک‌های اطلاعاتی بانک‌ها وصل شود، اضافه کرد: وقتی که سازمان امور مالیاتی اعلام می‌کند که هنوز نتوانسته است به بانک‌های اطلاعاتی بانک‌ها وصل شود و هنوز در این مسئله مشکل دارد یعنی اینکه رسیدن به نقطه مطلوب زمان می‌برد. در این شرایط باید از دستگاه‌های اطلاعاتی مختلف خواست تا اطلاعاتشان را با سازمان امور مالیاتی تقسیم کنند.

میرشجاعیان همچنین از تشکیل کارگروهی ویژه در وزارت اقتصاد خبر داد و گفت که این کارگروه با توجه به شرایط فعلی بازارهای ارز و سکه قرار است به صورت فوری به مسئله مالیات بر سرمایه‌ها رسیدگی کند.

  1. با سلام و خسته نباشید
    در. خصوص قانون مالیات بر عایدی سرمایه،باید بگم من موافق نیستم،چون مثه بقیه قوانین که اصولا در ابتدا برای حمایت از قشر ضعیف و مبارزه با سرمایه داری و دلالی وضع میشه،ولی عاقبت به واسطه رانت و دور زدن قانون باز دودش فقط و فقط تو چشم قشر متوسط و ضعفا میره،امیدوارم پیامم رو بخونیندهر چند بعید میدونم،ولی اون سرمایه داری که برج و پاساژ و هزارتا پروژه میسازه این مالیات قطعا واسش شوخیه و تازه همونم پرداخت نمیکنن، جدی که راست گفتن از نخورده بگیر بده به خورده،،،ولی بهرحال ...منی که یه عممممر جون کندم، اگه بعد عمری بخوام یه ملک خرید و فروش کنم دقیقا سودش همونیه که دولت میخواد به بهانه مالیات ازم بگیره،وگرنه این قانون فی ذاته بد نیست ولی نه واسه ما ایرانیا .....

    ۰۰


جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.