به گزارش مسیر اقتصاد لی کای محقق دانشگاه پول و اقتصاد شانکسی بر این باور است که ترامپ برای ممانعت از دستیابی چین به علوم و فناوریهای پیشرفته تلاش میکند. به عقیدهی وی، آمریکا به پیشرفت های چین به چشم چالشی برای خود در زمینهی فناوریهای سطح بالا مینگرد.
این کارشناس معتقد است آمریکا قادر به ایجاد مانع بر سر راه پیشرفت های فناورانهی چین نخواهد بود. ممکن است فرآیند پیشرفت فنی چین با کاهش سرعت مواجه شود اما آمریکاییها بابت این کار هزینهی هنگفتی را خواهند پرداخت؛ زیرا هم اکنون شرکت های چینی و آمریکایی، به واسطه تولید مشترک و همچنین قرار گرفتن در زنجیرههای فناوری، با یکدیگر در ارتباطند و منافع مشترک دارند.
چین به تنهایی قادر به توسعهی فناوری های نوین خواهد بود
به گفتهی کای، چین هم اکنون قادر است با استفاده از پیشرفت های صورت گرفته در این کشور، نسبت به اکثر فناوری های وارداتی بینیاز شود. بنابراین آمریکا، در صورت تلاش برای محدود کردن چین، تنها خود و شرکت های داخلی را متضرر می کند و این تلاشها در دراز مدت شکست خواهد خورد.
دولت چین به تازگی برنامه بلندپروازانه «ساخت چین ۲۰۲۵» را در دستور کار قرار داده است که بخش مهمی از آن حمایت از تولید محصولات با فناوری بالا و تبدیل شدن چین به یک کشور پیشرو در این عرصه است.
بر این اساس انتظار می رود که در صورت پیشرفت جنگ تجاری بین دو کشور، کشور چین واردات محصولات با فناوری بالا از آمریکا را محدود نماید و در مقابل محصولات تولید داخلی را جایگزین آن ها نماید.
آمریکا نمی خواهد جنگ تجاری گسترش یابد
ترامپ در یک کنفرانس مطبوعاتی با امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه از سفر قریب الوقوع وزیر خزانه داری و همچنین نمایندهی تجاری خود به پکن خبر داد.
گرچه تا به حال اظهار نظر صریحی از سوی دولت آمریکا در مورد دلیل این سفرها منتشر نشده است اما طبق گزارش نیویورک تایمز، هدف از این سفر، جلوگیری از وقوع یک جنگ تمام عیار تجاری بین دو کشور خواهد بود.
این درحالیست که ترامپ پیش از این محدود کردن پیشرفت شرکت های چینی در حوزه فناوری های پیشرفته را یکی از اهداف دولت خود برشمرده بود. بر این اساس به تازگی دولت آمریکا لیستی از کالاهای چینی در این حوزه، به منظور افزایش تعرفه واردات در آینده نزدیک، تهیه کرده است.
چین زمین بازی دیپلماسی را از آمریکا میگیرد
به گفتهی میکائیل بلایف رئیس اقتصادی موسسهی بازار سرمایه و مدیریت در روسیه، در مذاکرات آتی آمریکا و چین، دست برتر با چین است. قدرت دیپلماسی و همچنین قدرت اقتصادی چین در عرصهی بین الملل رو به گسترش است.
بلایف معتقد است علی رغم لفاظی های سلطه جویانه، آمریکاییها ناچارند با واقعیت های جهان کنار بیایند و دربارهی تمایلات و ادعاهای خود ساکت شوند.
به وضوح آمریکایی ها متوجه شدهاند که در نهایت طرفین ناچارند به مذاکره بپردازند و جنگ تجاری علیه چین به مثابه بومرنگ برای آمریکا عمل خواهد کرد و ضربهی آن به سمت آمریکا باز خواهد گشت. موضع چین در برابر آمریکا زور در برابر زور خواهد بود و این کشور، ضعف نشان نخواهد داد.
منبع: اسپوتنیک