۱۱ آبان ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۵۰۸۴۸ ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۸ دسته: انرژی کارشناس: مسعود صباغی
۰

شرکت ملی نفت کویت در نظر دارد تا در یک برنامه بلند مدت، ظرفیت پالایش نفت خود را به ۲ میلیون بشکه در روز برساند. برای تحقق این هدف کویت تا سال ۲۰۳۵ میلادی ۲۵ میلیارد دلار در توسعه صنعت پالایشی سرمایه گذاری خواهد کرد.

به گزارش مسیر اقتصاد شرکت ملی نفت کویت (KNPC) برنامه ریزی جاه طلبانه ای برای افزایش دوبرابری و رساندن ظرفیت پالایشی خود به ۲ میلیون بشکه در روز انجام داده است. هزینه این برنامه ۲۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

محمد قاضی المطیری، مدیر عامل شرکت ملی نفت کویت به روزنامه الرای گفت: این توسعه از ۹۳۶ هزار بشکه در روز در وضعیت فعلی با افزایش ظرفیت در پالایشگاه های موجود از جمله مینا الاحمدی، مینا عبدالله و شعیبه انجام خواهد شد.

افزایش ظرفیت پالایشی تا ۲ میلیون بشکه در روز در دو مرحله

در مرحله اول توسعه، کویت ظرفیت پالایش داخلی خود را تا ۱.۷ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۵ افزایش می دهد و در مرحله دوم تا سال ۲۰۳۵، ظرفیت پالایشی خود را به ۲ میلیون بشکه در روز می رساند.

همچنین شرکت ملی نفت کویت پس از اتمام پروژه پالایشگاه شعیبه با ظرفیت ۲۰۰ هزار بشکه در روز در مارس ۲۰۱۷ (اسفند ۱۳۹۵)، در حال حاضر بر روی افزایش ظرفیت پالایشگاهی خود در پروژه پالایشگاه الزور با ظرفیت ۶۱۵ هزار بشکه در روز فعالیت می کند.

مدیر عامل شرکت ملی نفت کویت در همین زمینه خاطرنشان کرد: با احتساب تکمیل این پروژه، ظرفیت پالایشی کویت به ۱.۴ میلیون بشکه می رسد.

با ساخت یک پالایشگاه جدید رسیدن به هدف و برنامه مورد نظر کویت در سال ۲۰۳۵ محقق خواهد شد.

افزایش ظرفیت پالایشی، متناسب با افزایش ظرفیت تولید

مدیر عامل شرکت ملی نفت کویت افزود: این توسعه، راه حلی است برای پالایش نفت سنگینی که در جریان طرح های اکتشاف و تولید کویت، مورد انتظار خواهد بود.

کویت در حال حاضر دارای ظرفیت تولید نفت خام ۳.۲ میلیون بشکه در روز است؛ اما این کشور امیدوار است که تا پایان دهه (۲۰۲۰) به ۴ میلیون بشکه برسد که از این رقم، ۳.۶۵ میلیون بشکه در روز از میادین داخلی کویت تولید می شود و باقیمانده آن (۳۵۰ هزار بشکه در روز) از سهم کویت در میدان مشترک با شریک عربستان سعودی است.

پالایشگاه الزور نفت خام سنگین کویت را از شمال کشور فرآوری می کند و سوخت با میزان گوگرد پایین را برای تولید انرژی فراهم می کند.

توسعه مجتمع های یکپارچه پتروشیمی و پالایشگاهی در کنار یکدیگر

کویت در کنار پالایشگاه الزور، قصد دارد تا یک مجتمع پتروشیمی جدید، موسوم به الفین ۳ راه اندازی کند که خوراک آن به طور کامل از فرآورده مایع (نفتا) خروجی پالایشگاه استفاده می کند.

شرکت نفت کویت (KPC) در حال مذاکره با شرکت های نفتی بین المللی از جمله Shell، BP و Total برای کارهای فنی و مشاوره ای برای پروژه یک کراکر بخار (steam cracker) با ظرفیت اتیلن ۱.۴ میلیون تن در سال، یک کارخانه پروپیلن ۴۵۰ هزار میلیون تن در سال، یک مجتمع پلی اتیلن ۹۴۰ هزار میلیون تن در سال و یک مجتمع پلی پروپیلن ۵۵۰ هزار میلیون تن در سال است.

ساخت مجتمع های پالایشی و پتروشیمی در کنار یکدیگر، حاشیه سود را افزایش می دهد و به تبع آن ارزش افزوده ایجاد شده از هر بشکه نفت افزایش می یابد. همچنین گسترش محصولات پتروشیمی، توسعه محصولات جدید با ارزش افزوده بالاتر و افزایش ظرفیت تولید محصولات نفتی را موجب می شود.

مجموع این شرایط تاثیر قابل توجهی در جهش صنعت نفت کویت و هماهنگ شدن با بازار جهانی را در پی خواهد داشت.

منبع: پلاتز



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.