۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۴۹۹۱۱ ۰۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۷ دسته: کشاورزی کارشناس: مهدی سروی
۰

مقامات لبنانی به منظور بهبود وضعیت تولید محصولات کشاورزی و افزایش درآمدهای صادراتی در این حوزه، اقدام به ایجاد یک سازمان فراگیر و متخصص در زمینه تجارت کرده اند؛ این سازمان نقش قابل توجهی در جذب سرمایه گذاری و شناسایی بازارهای داخلی و خارجی برای محصولات لبنانی دارد.

به گزارش مسیر اقتصاد کشور لبنان دارای جمعیت ۴.۵ میلیون نفری و اقتصادی متکی بر صنعت و کشاورزی است.

کشاورزی در لبنان به دلیل جمعیت کم روستایی حدود ۳.۵ درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل داده و حدود ۸ درصد از جمعیت فعال نیروی کار در این بخش مشغول به فعالیت هستند.

آب و هوای معتدل به همراه خاک غنی و منابع آب فروان در لبنان باعث ایجاد شرایط مناسب جهت تولید محصولات کشاورزی شده است.

طبق آمارهای اعلامی بارش سالیانه در این کشور به طور متوسط ۲.۲ میلیارد مکعب بوده که بالاتر از میانگین کشورهای منطقه است.

کشاورزی در مناطق مختلف لبنان به عنوان برنامه اصلی و راهبردی

از جمله مناطق اصلی برای کشت محصولات کشاورزی در این کشور، مراتع دشت بکا (که بیش از ۴۰ درصد تولیدات کشاورزی را شامل می شود) و همچنین مناطق کور و اکار و در جنوب نیز از سیدون تا تایر (کشاورزی مبتنی بر کشت گلخانه ای) است.

محصولات اساسی تولیدی در لبنان میوه جات (سیب، پرتغال، موز، انگور و زیتون) که ۳۱ درصد از کل تولید بخش کشاورزی را شامل شده و همچنین سبزیجات (سیب زمینی، گوجه فرنگی، ذرت) که ۶۳ درصد کل تولید را تشکیل می دهد، است.

سهم بالای بازار کشورهای خاورمیانه برای محصولات لبنانی

عمده محصولات تولید شده در لبنان به کشورهای خاورمیانه صادر می شود، به گونه ای که حدود ۹۵ درصد از صادرات بخش کشاورزی لبنان به این کشورها است.

۵ کشور بزرگ وارد کننده محصولات کشاورزی از لبنان کشورهای، کویت، عربستان سعودی، مصر، امارات و سوریه هستند؛ میوه با ۵۵.۵ درصد، سبزیجات با ۴۱.۴ درصد و غلات با ۱.۳ درصد ۳ قلم بزرگ صادراتی کشاورزی لبنان است.

تشکیل سازمان IDAL جهت تسهیل و رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و صنعتی

دولت لبنان به منظور بهبود وضعیت تولیدات کشاورزی و صنعتی در این کشور و ارزآوری مناسب این بخش ها، اقدام به تشکیل سازمانی فراگیر به نام سازمان IDAL کرده است.

این سازمان در سال ۱۹۹۴ با هدف معرفی فرصت های سرمایه گذاری در دو بخش صنعتی و کشاورزی لبنان و نیز حمایت از کالاهای صادراتی در این کشور تشکیل گردید.

این سازمان با بازاریابی مناسب برای محصولات کشاورزی و صنعتی توانسته است شرایط بسیار مناسبی برای تولید کنندگان بخش کشاورزی و صنعتی لبنانی فراهم کند.

این سازمان گزارش های کارشناسی خود را به رئیس جمهور و شورای وزیران ارائه می کند تا روند تصمیم گیری دولتی را تسهیل نماید.

تسخیر بازارهای آسیا، آفریقا و اروپا با محصولات لبنانی برنامه مهم IDAL

طبق اعلام IDAL استراتژی لبنان عبور از بازارهای آسیایی و آفریقایی بوده و این کشور درصدد ورود به بازارهای اروپایی در محصولات کشاورزی است.

گفتنی است سهم تجارت در تولید ناخالص داخلی این کشور به وسیله درآمد و اشتغالی که فراهم می کند، حدود ۲۷.۵ را شامل می شود.

این سازمان درصدد تبدیل لبنان به مرکز تجارت منطقه ای در محصولات قابل رقابت تولیدی کشاورزی و صنعتی در این کشور است.

همچنین IDAL با رصد بازارهای جهانی و با مشاوره رایگان به بازرگانان لبنانی نقش مهمی در توسعه بازارهای صادراتی این کشور برعهده دارد.

منبع:

investinlebanon



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.