۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۴۶۲۵۶ ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۵ دسته: تجارت و دیپلماسی، سازمان تجارت جهانی
۰

سازمان تجارت جهانی با رسیدگی به پرونده شکایت اندونزی از اتحادیه اروپا، وضع تعرفه ضد دامپینگ این اتحادیه بر واردات سوخت های زیستی را خلاف قانون اعلام کرد. این رأی ۵ سال بعد از اعمال تعرفه از سوی اتحادیه اروپا و ۴ سال بعد از طرح شکایت از سوی اندونزی صادر شده است.

به گزارش مسیر اقتصاد سازمان تجارت جهانی هفته گذشته رأی نهایی خود درخصوص پرونده شکایت اندونزی از اتحادیه اروپا را اعلام کرد. بر اساس رأی این سازمان تعرفه ضد دامپینگ اتحادیه اروپا بر صادرات سوخت‌های زیستی اندونزی خلاف قوانین تجارت جهانی تشخیص داده شده است.

سازمان تجارت جهانی به اتحادیه اروپا اعلام کرده است که باید این تعرفه ضد دامپینگ را هرچه سریعتر بردارد و آن را مطابق با قوانین این سازمان نماید. در حال حاضر تعرفه ای بین ۸.۸ تا ۲۰.۵ درصد بر صادرات سوخت های معدنی اندونزی به اتحادیه اروپا اعمال می شود.

اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۳ میلادی اقدام به وضع تعرفه ضد دامپینگ علیه صادرکنندگان اندونزی نموده است. کشور اندونزی نیز در سال ۲۰۱۴ میلادی شکایتی را در این زمینه به سازمان تجارت جهانی مطرح کرده است. با این اوصاف پرونده شکایت اندونزی از اتحادیه اروپا، ۵ سال بعد از اعمال تعرفه ضد دامپینگ و ۴ سال بعد از طرح شکایت از سوی اندونزی به نتیجه رسیده است.

اکنون اتحادیه اروپا ۶۰ روز زمان دارد تا علیه رأی نهایی سازمان تجارت جهانی درخواست تجدید نظر نماید. در غیر اینصورت برای این اتحادیه زمانی تعیین خواهد شد که قوانین داخلی خود را مطابق با رأی نهایی سازمان تجارت جهانی اصلاح نماید.

پیش از این کشور آرژانتین نیز از وضع تعرفه های ضد دامپینگ اتحادیه اروپا بر واردات سوخت‌های زیستی انتقاد کرده بود.

اتحادیه اروپا معتقد است کشورهای اندونزی و آرژانتین تسهیلاتی را برای تولیدکنندگان روغن پالم و دانه سویا قائل شده اند که در نهایت به کاهش قیمت تمام شده سوخت های زیستی در این کشورها منجر شده است.

از این رو مسئولان اتحادیه اروپا با افزایش تعرفه واردات از طریق وضع تعرفه ضد دامپینگ، از تولیدات داخلی خود در برابر محصولات وارداتی ارزان قیمت حمایت کرده اند.

با وجود رأی سازمان تجارت جهانی علیه اتحادیه اروپا، این سازمان هنوز مشخص نکرده است که اقدامات اتحادیه اروپا برای مطابقت با قوانین چگونه باید انجام شود. کشور اندونزی از سازمان تجارت جهانی درخواست کرده است به طور دقیق تری الزامات اتحادیه اروپا در این پرونده را تعیین نماید.

منبع: رویترز



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.