به گزارش مسیر اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، دکتر محمدجواد ایروانی، وزیر اقتصاد دوران دفاع مقدس و عضو مجمع تشخیص مصلحت در خصوص نحوه مقابله با برداشت دوگانه از اقتصاد مقاومتی گفت: داشتن متدلوژی جهت برنامهریزی راهبردی، تحقق سیاستهای کلی برنامهی پنج ساله و نیز سایر سیاستهای کلی نظیر اقتصاد مقاومتی، ضرورتی حیاتی است.
وی افزود: هر یک از بندهای ۲۴ گانهی اقتصاد مقاومتی دو یا سه پیام کلیدی، یعنی عوامل حیاتی موفقیت (CSF) دارد که برنامهی اقدام (Action Plan) برای هر یک از عوامل تعیین و با ایجاد شاخص کلیدی (Key Performance Index) برای هر برنامهی اقدام میتوان آن را پایش کرد.
دکتر ایروانی اضافه کرد: در این صورت است که میتوان مطمئن شد که هیچ بند سیاستی را یک دستگاه مسئول کنار نگذاشته و هیچ برنامهی اقدام و هیچ بند سیاستی مغفول نیست و نیز شاخصهای کلیدی عملکرد نیز میگوید چقدر پیشرفت و یا سکون و یا پسرفت در برنامههای اقدام بوده که متناسباً پیگیری شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اقتصاد مقاومتی در سطح کلیه نهادهای اقتصادی اجتماعی تحت پوشش دفتر مقام معظم رهبری نظیر ستاد اجرائی و بنیاد مستضعفان نیز در این چهارچوب علمی برنامهریزی شده و برنامههای اقدام آنها بر اساس اقتصاد مقاومتی پایش علمی و عملکردی میشوند.
وی افزود: یعنی در ارتباط با هر بند مرتبط سیاست اقتصاد مقاومتی کلیهی برنامههای اقدام مشخص و با شاخصهای کلیدی عملکرد مورد سنجش مستمر قرار میگیرند.
دکتر ایروانی در پایان گفت: این نهادها هر چند سهم ناچیز ۱/۵ درصدی در اقتصاد ملی دارند اما سبک برنامهریزی و انعطافپذیری و اقدامات نوآورانه آنها، الگوئی محرک در پیشبرد اقتصاد مقاومتی برای سازمانهای دیگر است و این در حالی است که برخلاف اکاذیبی که BBC و VOA به شدت شایع میکنند و برخی در داخل تکرار میکنند، این نهادها تمامی انواع مالیاتهای تکلیفی، ارزش افزوده و مالیاتهای مستقیم را پرداخت میکنند.