به گزارش مسیر اقتصاد یکی از بهترین روش ها برای تامین امنیت غذایی کشور، توسعه کشت دیم است که با توسعه آن بدون هیچگونه مصرف اضافی از منابع آبی تجدیدپذیر کشور، ظرفیتهای تولید غذا افزایش خواهد یافت.
۷۰ درصد از اراضی خوزستان تحت پوشش کشت دیم قرار گرفته است
استان خوزستان یکی از استان های پیشرو در توسعه اراضی دیمی در کشور بوده است به طوری که هر ساله ۷۰ درصد از اراضی این استان زیر پوشش کشت دیم قرار می گیرد.
در پائیز امسال نیز محصولات کشاورزی در ۹۰۰ هزار هکتار شامل گندم، جو، کلزا و دانه های روغنی، چغندر قند، نیشکر و حبوبات به زیر کشت دیم رفته است.
تخصیص ۹۰ هزار هکتار از ارضی دیم خوزستان به کشت گندم
در همین خصوص محمد قاسمینژاد مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان گفت: ۹۰ هزار هکتار از اراضی استان خوزستان به زیر کشت گندم دیم رفته است که بدینترتیب ۶۱ درصد کشت انجام شده و پیشبینی میشود تا ۱۰ روز آینده سطح کشت گندم دیم نیز بهصورت کامل انجام شود.
وی گفت: همچنین هفت هزار هکتار از اراضی دیم به کشت کلزا و ۶۰ هزار هکتار از این اراضی نیز به کشت جو اختصاص پیدا کرده است این درحالی است که در سال گذشته این میزان ۵۵ هزار هکتار بوده است[۱].
کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی نیز در این باره گفت: پیش بینی می شود ۱۳۰ هزار تن جو، ۳۰ هزار تن کلزا و بین ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن چغندر قند در سال زراعی جاری برداشت شود.
گفتنی است در سال های اخیر با بحران آب در حوضه رودخانه های کارون، کرخه، جراحی و زهره کشت پائیزه در استان (به جز شهرهای ایذه و باغملک) با مشکل روبه رو شده و کشت تابستانه ممنوعیت هایی داشته است.
پینوشت:
[۱] خبرگزاری ایانا کد خبر: ۵۰۵۲۶