به گزارش مسیر اقتصاد، گندم به خاطر نقش مهمی که در عرصه سیاسی و اقتصادی کشورها به خصوص کشورهای در حال توسعه ایفا میکند یک محصول استراتژیک در تمام دنیا به حساب میآید و در کشور نیز به عنوان یکی از محصولات برای تامین امنیت غذایی شناخته می شود.
اسماعیل اسفندیاریپور مجری طرح گندم وزرات جهاد کشاورزی در مورد آخرین وضعیت سطح زیر کشت گندم در سال زراعی جدید گفت: تا تاریخ ۱۶ آبان ۹۶ حدود ۳ میلیون و ۲۵۳ هزار هکتار گندم آبی و دیم در استانهای سردسیر کشور کشت شده که بیش از ۵۷ درصد برنامه کشت ما را در سال زراعی جدید محقق کرده است.
وی اضافه کرد: ۲ میلیون و ۵۳۴ هزار هکتار گندم دیم کشت شده و ۷۱۸ هزار هکتار از آن مجموع کشت به گندم آبی اختصاص دارد و پیش بینی می کنیم که تا پایان آذرماه ۶ میلیون هکتار زیر کشت گندم دیم و آبی برود.
سالانه ۴ میلیون تن گندم دیم در کشور تولید می شود
به گزارش ایرنا، از مجموع ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت گندم در کشور سالانه ۱۲ میلیون تن گندم تولید می شود که ۸ میلیون تن آن به کشت آبی و ۴ میلیون تن به کشت دیم اختصاص یافته است.
متوسط عملکرد گندم آبی ۳٫۵ تن در هکتار و گندم دیم ۱ تن در هکتار است. البته کشاورزان نمونه از یک هکتار تا ۱۳ تن گندم هم برداشت می کنند.
کارشناسان زراعت سازمان جهاد کشاورزی معتقدند با افزایش بارندگی و استفاده از دستگاه خاک ورز حفاظتی، می توان گندم بیشتری در یک هکتار از اراضی دیم کشور تولید کرد.
پینوشت:
www.farsnews.com/newstext.php?nn=13960817001298
www.tasnimnews.com/fa/news/1395/02/27/1076347