۲۰ مهر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۳۳۸۵۹ ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۲ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

یکی از راه های بی اثر نمودن تحریم ها شکستن سلطه دلار و استفاده از ارزهای ملی در مبادلات تجاری است. این اقدام به عزم، اراده و سرعت عمل بانک مرکزی نیاز دارد. بنابراین در صورتی که تحریم های مالی و بانکی جدید آمریکا بر ایران تاثیر بگذارد، این بانک مرکزی است که مقصر اصلی بوده و باید پاسخگو باشد.

به گزارش مسیر اقتصاد رهبر انقلاب در ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ در دیدار با فرماندهان سپاه عنوان نمودند که «اگر مسئولان و مردم بتوانند اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی محقق و کشور را از «جادوی مالی و پولی دشمن» خلاص کنند و «ارزش و آقایی دلار» را در زندگی اقتصادی بشکنند، کشورهای دیگر را نیز نجات داده‌اند و برای آنها الگو خواهند شد.»

اکنون حدود یکسال از بیانات رهبر انقلاب در رابطه با شکستن سلطه و آقایی دلار می گذارد. در این مدت نیز تحریم های جدید و متعددی از سوی آمریکا علیه سازمان ها و مجموعه های مختلف ایرانی اعمال شده است. همچنین رفته رفته نیز تحریم ها نسبت به قبل شدیدتر می شوند.

تحریم های مالی مهمترین بخش تحریم ها

بخش اعظم و اثرگذار این تحریم ها، مربوط به تحریم های مالی و بانکی است که توانسته اثر بخشی کارشکنی ها و اقدامات آمریکا علیه ایران را  بالا ببرد؛ چراکه این نوع تحریم، تبادلات مالی و تجاری کشور -که مهمترین بخش اقتصاد و دروازه ارتباط با خارج است- را نشانه گرفته است.

از طرفی به صورت یک اثر پنهانی که کمتر در معادلات اقتصادی به چشم می آید، سبب شده تا عدم اطمینان در فضای کسب و کار و سرمایه گذاری اقتصاد کشور رواج یابد و بدین ترتیب مانعی برای ورود سرمایه خارجی شود.

بانک مرکزی مسئول اصلی کاهش اثرگذاری تحریم های جدید

یکی از راه های شکستن سلطه دلار و حداقل کردن اثرگذاری تحریم ها، کنار گذاشتن چرخه دلاری از مبادلات تجاری و استفاده از ارزهای ملی در تجارت است که می تواند مبادلات بین المللی کشور را از تهدیدات آمریکا مصون نماید و به عنوان ابزاری برای مقابله با سلطه آمریکا نیز استفاده شود.

برای تحقق این مهم و استفاده از این راهکار که مورد استفاده دیگر کشورها نیز قرار گرفته است، به عزم، اراده و سرعت عمل بانک مرکزی نیاز است.

با این وجود بانک مرکزی که مهمترین نهاد برای بی اثر کردن تحریم ها و فشارهای اقتصادی است، طی این مدت که توافق برجام فرصتی برای اقدام به وجود آورد، اقدام مشخصی برای راه اندازی سازوکارهای لازم جهت کاهش اثرات تحریم های احتمالی در آینده و مقاوم سازی اقتصاد انجام نداد.

بنابراین در صورتی که تحریم های مالی و بانکی جدید آمریکا بر ایران تاثیر بگذارد، این بانک مرکزی است که مقصر اصلی بوده و باید پاسخگو باشد.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.