۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۶۶۲۶ ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۳ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

در جلسه بین سیف با سفیر چین در مورد برطرف کردن مشکلات بانکی دو کشور صحبت شد. یکی از راهکارهایی که در این زمینه می تواند توسط بانک مرکزی پیگیری شود، انعقاد پیمان پولی با چین و استفاده از سپام به جای سوئیفت در تعامل بانکی با این کشور است.

به گزارش مسیر اقتصاد (مسیر اقتصاد)، روز چهارشنبه ۱۱ مردادماه، رئیس کل بانک مرکزی و سفیر چین در ايران دیدار نمودند. در این دیدار توجه به ایجاد روابط کارگزاری و تأسیس شعب بانک های چینی در ایران در کنار همکاری هایی در زمينه تامین مالی پروژه ها مورد تأکید قرار گرفت.

رفع موانع بانکی، هدف از دیدار با سفیر چین

رئیس کل بانک مرکزی ایران با بیان اینکه کشور چین بزرگترین شریک تجاری ایران است، گفت: علاقه مندیم تا روابط بین دو کشور بیش از گذشته گسترش و تعميق یابد و هدف از این دیدار نیز رفع مسائل و موانع ارتباطات بانکی و اقتصادی دو کشور ایران و چین است.

سیف در ادامه گفت: با توجه به علاقه و تمایل رؤسای جمهور دو کشور در زمینه گسترش روابط، لازم است بانک های دو طرف به سرعت با شناسایی موانع و رفع آنها، بستر همکاری های اقتصادی و بانکی را فراهم کنند.

گسترش روابط کارگزاری بانک ها، بعد دیگر همکاری با چین

سیف با بیان اینکه پروژه های فراوانی در ایران از طریق چین تامین مالی می شود، تصریح کرد: در موضوع همکاری های دوجانبه در کنار تامین مالی پروژه ها با استفاده از فاینانس، بعد دیگر همکاری در زمینه ایجاد روابط کارگزاری بانک های دو طرف است که لازم است مورد توجه قرار گرفته و با اتخاذ تصمیم هاي مناسب، نسبت به گسترش روابط کارگزاری بانک ها اهتمام شود.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به حجم قابل توجه صادرات محصولات پتروشیمی از ایران به چین، خواستار تعیین راهکارهای مناسب تسویه این مبادلات شد و افزود: تسویه حساب از کانال بانکی بهترین و مطمئن ترین گزینه است و استفاده از روش های جایگزین از جمله از طریق صرافی ها که در شرایط تحریم و به ناگزیر مورد استفاده قرار می گرفت به دلیل هزینه های بالا و عدم شفافیت باید مورد بازنگری و تجدیدنظر قرار گیرد.

عدم استفاده از سوئیفت در مبادله با چین، راه بی اثر کردن تحریم ها

لازم به ذکر است که یکی از راهکارهای مقابله با تحریم ها و گسترش تعاملات بانکی، عدم استفاده از دلار و سوئیفت می باشد و در صورتی که کشور ایران در تجارت با چین و یا سایر کشورها از این دو ابزار استفاده ننماید، تحریم ها بر مبادلات تجاری و بانکی کشور اثری نخواهند داشت.

پیمان پولی دوجانبه استفاده از ارز ملی را جایگزین دلار می کند

امروز بانکداری نوین پیشرفت های فراوانی کرده است و استفاده از پیمان های پولی دوجانبه و ارزهای ملی در تجارت جایگزین استفاده از دلار در مبادلات و تجارت میان کشورها شده است. پیمان پولی دوجانبه قراردادی است که در آن دو کشور از ارزهای ملی خود به جای دلار در معاملات میان خود استفاده می کنند.

در صورتی که کشور ایران اقدام به انعقاد پیمان پولی با کشور چین و سایر کشورهای طرف تجاری خود نماید، هزینه های تجارت تا حد زیادی کاهش یافته و تسهیل روابط تجاری را برای بازرگانان بدنبال خواهد داشت.

ایران و چین قرارداد پیمان پولی ندارند

کشور چین با تعداد ۳۴ پیمان پولی، رکوردار بیشترین پیمان پولی در جهان است و بدین طریق توانسته است یوآن خود را بین المللی ساخته و استفاده از دلار را تا حد زیادی کاهش دهد. نکته جالب اینکه کشور ایران بیشترین روابط تجاری را با کشور چین داشته ولی تاکنون اقدام به انعقاد پیمان پولی دوجانبه با این کشور نکرده است.

به گفته رئیس بانک مرکزی، ایران برای انجام مبادلات خود در زمان تحریم ها به جای پیمان پولی متوسل به استفاده از کانال صرافی ها و سایر روش های پرهزینه شده است.

سپام می تواند جایگزین سوئیفت شود

کشور چین اقدام به راه اندازی سامانه پیام رسان مالی جایگزین سوئیفت کرده و قصد دارد تا مبادلات مالی بین المللی خود با سایر کشورها را به طور کامل در بستر این پیام رسان انجام دهد. از آنجایی که بدنبال تحریم های بانکی دسترسی ایران به سیستم سوئیفت با محدودیت مواجه شده، ضروری است تا بانک مرکزی نیز اقدام به استفاده از سیستم های جایگزین سوئیفت نماید.

ایران می تواند از سیستم بومی پیام رسان مالی سپام برای مبادلات بین المللی خود استفاده کرده یا اینکه حداقل در تجارت با چین از سیستم پیام رسان این کشور استفاده نماید و بدین طریق محدودیت ها و تهدیدات احتمالی قطع سوئیفت را رفع کند.

بنابراین ضروری است تا بانک مرکزی ایران به منظور کاهش هزینه ها، تسهیل و گسترش روابط تجاری خود با چین و سایر کشورها اقدام به راه اندازی پیام رسان مالی جایگزین سوئیفت و انعقاد پیمان های پولی از این طریق نموده تا استفاده از دلار و یورو در چارچوب سوئیفت را از مبادلات بین المللی خود کنار گذاشته و بدین طریق تحریم ها و محدودیت های بانکی ایجاد شده توسط آمریکا و کشورهای غربی را برطرف نماید.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.