۲۱ آبان ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۳۶۱۰ ۱۲ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۴ دسته: کشاورزی
۰

شاعری گفت: از زمان انتقال بخش بازرگانی کشاورزی به جهاد کشاورزی روند واردات محصولات کشاورزی کاهش پیدا کرده و تراز بازرگانی بخش کشاورزی به نفع صادرات در حال افزایش است.

علی محمد شاعری سخنگوی کمیسون کشاورزی مجلس در گفتگو با مسیر اقتصاد (مسیر اقتصاد)، در رابطه با تفکیک وظایف بازرگانی کشاورزی از وزارت جهاد کشاورزی گفت: تمامی عناصر مرتبط در توسعه بخش کشاورزی از مزرعه تا سفره ی مردم باید بصورت یکپارجه و در یک وزارتخانه مدیریت گردد و جدا کردن بخش بازرگانی از تولید در حوزه کشاورزی یک کار ناصحیح و نادرست است.

وی در مورد برنامه های دولت دوازدهم در حوزه کشاورزی گفت: وزیر دولت بعدی باید تمام توان خود را برای مبادلات فرامرزی و کاهش واردات بخش کشاورزی به کارگیرد.

شاعری افزود: این کار بشرطی شدنی است که وزیر دولت بعدی دارای یک وزارتخانه قوی و چابک و کارآمد و باهمان روحیه جهادی که در گذشته در این وزارتخانه موجود بوده، باشد.

وی در مورد رویکرد مجلس برای حل معضل بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و توجه به بازار داخلی و حقوق مصرف کنندگان گفت: همانطور که مجلس در برنامه ششم توسعه دولت را مکلف کرده، باید بشرطی از تولید داخلی حمایت بشود که در بازارهای هدف رقابت پذیر باشد.

شاعری گفت: متعاقب حمایت از تولید داخلی باید موضوع صادرات را با استفاده از ابزارهای موجود مانند مشوق های صادراتی تقویت کرده تا شاهد دگرگونی عظیمی در این بخش باشیم و بخش کشاورزی از طریق صادرات رونق پیدا کند.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: ما برای توسعه صادرات در حال حاضر دولت را مکلف کردیم تا مشوق های صادراتی را برای صادر کنندگان در نظر بگیرد و بخشی از درآمدهای صندوق ذخیره ارزی و صندوق حمایت از بخش کشاوزی را علیرغم کم بودن همین منابع تخصیصی به تشویق صادرات محصولات کشاورزی اختصاص بدهد تا نتیجه مذکور را بگیریم.

شاعری گفت: بعضی از محصولات ما در داخل دارای هزینه تمام شده ی بالاتری نسبت به محصولات مشابه خارجی هستند و در زمان عرضه در بازار هدف قابل رقابت نیستند. بنابراین دولت باید  قیمت تمام شده ی داخل را با سوبسیدها و مشوق هایی که در نظر می گیرد، تعدیل کرده تا محصولات ما قابل رقابت تر در بازارهای جهانی و کشورهای همسایه ما بشود.

وی گفت: اقدام دیگری که دولت می تواند در زمینه حمایت از مصرف کننده، بهره وری نیروی کار و سرمایه انجام دهد، استفاده از کشاورزی دانش بنیان و کشاورزی گلخانه ای و همچنین تولید مبتنی برفناوری های نوین است که می تواند هزینه های تولید را کاهش دهد.

شاعری افزود: در این مورد نیز مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف کرده است سالانه ۶۰۰ هزار هکتار آبیاری نوین را به مرحله اجرا درآورده و همچنین با توسعه کشت گلخانه ای یا پرورش ماهیان درقفس و یا کاهش سود تسهیلات اعطایی بانک ها به بخش کشاورزی و همچنین افزایش سهم سرمایه گذاری بانکها در بخش کشاورزی، بتواند وضع موجود را بهبود ببخشد.

وی با اشاره به دیگر تکالیف دولت گفت: مجلس دولت را مکلف کرده تا ۲۰ درصد سرمایه ی صندوق حمایت از بخش کشاورزی را به صادرات محصولات کشاورزی اختصاص بدهد و از طرف دیگر برای افزایش درجه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی دولت را موظف کرده تا سالانه حداقل ۱ درصد ضریب مکانیزاسیون کشاورزی را افزایش دهد که تا پایان برنامه ششم ضریب مکانیزاسیون کشاورزی به حداقل نیم اسب بخار درهر هکتار بایستی افزایش یابد.

علی محمد شاعری با تأکید بر لزوم کارآمد کردن سیستم های حمایت از بخش کشاورزی مانند صندوق بیمه محصولات کشاورزی گفت: ریسک بخش کشاورزی بالاست و همه ساله با یکسری از رخدادهای غیرمترقبه طبیعی در مقابل محصولات کشاورزی نظیر سرمازدگی مواجه هستیم؛ درصورت وجود صندوق بیمه کارآمد بعنوان تکیه گاه مطمئن در کنار کشاورزی، کشاورزان خسارت های پیشامده را می توانند در جهت کاهش هزینه ها استفاده کنند.

وی افزود: با رعایت همه ی این موارد می توانیم تولید با کیفیت را در بازارهای محصول عرضه کنیم، بشرطی که سازمان تخصصی کارآمدی که بحث تولید و عرضه آن را پیگیری می کند بوجود آید.

شاعری در بخش دیگر سخنان خود گفت: از زمان انتقال بخش بازرگانی کشاورزی به جهاد کشاورزی روند واردات محصولات کشاورزی کاهش پیدا کرده و تراز بازرگانی بخش کشاورزی به نفع صادرات در حال افزایش است و هر سال میزان واردات نسبت به سال قبل کاهش پیدا می کند.

این نماینده مجلس در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین به نظر بنده تفکیک بخش بازرگانی از کشاورزی کار درستی نیست و همانطور که گفته شد باید مشکلات و ضعفهای بازرگانی وضع موجود در جهاد را حل کنیم نه اینکه مسئولیت بازرگانی را از وزارت جهاد بگیریم.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.