۲۸ مهر ۱۴۰۴

مسیر اقتصاد؛ رسانه تصمیم‌سازان اقتصاد ایران

شناسه: ۲۱۳۰۶۴ ۲۸ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

چین در پی تشدید جنگ تجاری با آمریکا، برخلاف روال هرساله، خرید سویا از کشاورزان این کشور را تقریبا متوقف و اقدام به واردات از برزیل و آرژانتین کرده است. این اقدام از یک سو به تضعیف اقتصاد آمریکا و کاهش شدید قیمت محصولات کشاورزی این کشور منجر شده و از سوی دیگر به دلیل پذیرش یوآن از سوی برزیل در مبادلات دوجانبه با چین، حذف بیشتر دلار از مبادلات چین و تقویت ارز ملی این کشور را در پی داشته است.

به گزارش مسیر اقتصاد چین برخلاف روال هر ساله، در سال جاری خرید سویا از آمریکا را به‌دلیل تعرفه‌ها و جنگ تجاری تقریبا متوقف کرده است. چین تاکنون هیچ محموله‌ای از تأمین‌کنندگان آمریکایی در فصل جاری سفارش نداده است. این تصمیم، زیان قابل‌توجهی برای کشاورزان آمریکایی به‌همراه داشته است، زیرا چین بزرگ‌ترین خریدار سویا در جهان محسوب می‌شود.

به‌نظر می‌رسد پکن اکنون سویا را از کشورهای آمریکای جنوبی، به‌ویژه آرژانتین و برزیل، خریداری می‌کند. اعضای بریکس نیز به چین اجازه داده‌اند پرداخت‌های تجاری را با استفاده از یوان چین انجام دهد؛ اقدامی که به‌نوعی حذف دلار از معاملات این بخش را تقویت می‌کند.

خرید سویا از کشورهای بریکس با یوان

برزیل، به‌عنوان یکی از اعضای بریکس، در حال ارسال محموله‌های سویا به چین است و پرداخت‌ها را به یوان چین می‌پذیرد. این تحولات باعث شده کشاورزان آمریکایی با انبارهایی مملو از سویا و قیمت‌هایی بدون رشد مواجه شوند. ترامپ اعلام کرد قصد دارد این مسئله را مستقیماً با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در میان بگذارد. او هشدار داد که تنش‌های تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان رو به افزایش است.

ترامپ وعده داد بسته‌ای حمایتی از محل درآمدهای تعرفه‌ای برای کشاورزان آسیب‌دیده تدوین کند. او تأکید کرد: «همه چیز به‌خوبی پیش خواهد رفت. سویا و سایر محصولات زراعی را دوباره عالی خواهیم کرد!» بااین‌حال، سیاست‌های تعرفه‌ای دولت او در این زمینه نتیجه معکوس داده و صادرات محصولات آمریکایی را دشوار کرده است. در مقابل، چین نه‌تنها فروشندگان جدیدی یافته بلکه آن‌ها را تشویق می‌کند تا پرداخت‌ها را با یوان انجام دهند. علاوه‌بر برزیل، چین از آرژانتین نیز سویا خریداری می‌کند، هرچند این کشور هنوز پذیرش یوان چین در پرداخت‌ها را آغاز نکرده است. با توجه به سیاست‌های جدید چین، انتظار می‌رود آرژانتین نیز به‌زودی این ارز را در مبادلات خود بپذیرد.

منبع: واچر گورو

انتهای پیام/ تجارت و دیپلماسی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.