مسیر اقتصاد/ به تازگی ویدیوها و عکسهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشان میدهد قرصهای اکسیکدون با برچسب ۸۰G، در کیسههای آرد تحویلی به شهروندان از طریق مراکز توزیع کمک در غزه پنهان شدهاند. مقامات محلی در غزه، رژیم صهیونیستی را مسئول کامل این جنایت دانسته و آن را بخشی از یک سیاست سیستماتیک برای گسترش اعتیاد و نابودی جامعه فلسطینی از درون محسوب میکنند. این حادثه همچنین خشم گسترده مردم غزه را برانگیخت و اتهاماتی مبنی بر هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان را مطرح کرد. در مقابل، مقامات و رسانههای اسرائیلی این خبر را به سخره گرفتند و آن را تبلیغات حماس دانستند، در حالی که سازمانهای حقوق بشری درخواست دسترسی به آزمایشگاههای بیطرف داشته باشند تا نمونههایی از قرصهای مشکوک را آزمایش شود.
نسلکشی خاموش در پوشش توزیع آرد
با انتشار اخبار مربوط به توزیع آرد آلوده به مواد مخدر، بیش از ۱۷۰ سازمان مردم نهاد خواستار توقف فوری عملیات بنیاد بشردوستانه غزه شدند. در پاسخ به این امر، ایالات متحده تقریباً ۳۰ میلیون دلار به بنیاد بشردوستانه غزه برای ادامه کار خود اعطا کرد. فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آنروا، گفت: «این کمکها نفرتانگیز است و منجر به از دست رفتن جان انسانها به اشکال مختلف، بجز تیراندازی، میشود.»
البته، این نخستین باری نیست که رژیم صهیونیتلاش کرده تا غزه را با مواد مخدر آلوده کند. پلیس تلآویو پیش از این نیز یک باند ارسال مواد مخدر به غزه را توقیف کرده بود. بطوریکه، بار-یوسف، دادستان کل اسرائیل، گفت: «ما در اسرائیل با قاچاق مواد مخدر به غزه مبارزه و از آن جلوگیری میکنیم، زیرا امنیت ملی را تهدید میکند.»
اسماعیل مسلمانی، تحلیلگر سیاسی، هشدار داد که داستان کشف قرصهای مخدر در آرد کمکی نشاندهنده برنامهای با هدف آسیب رساندن به اعتبار فلسطینیها و به تصویر کشیدن آنها به عنوان جامعه مصرفکننده مواد مخدر انجام میشود. او گفت: «در صورت اثبات، این حادثه یک توطئه بالقوه با هدف از هم پاشیدن بافت اجتماعی فلسطین، ایجاد هرج و مرج و گسترش اعتیاد اجباری تحت پوشش کمکهای بشردوستانه در جامعهای بوده که از جنگ تقریباً دوساله و محاصره چندساله خسته شده است.» او خاطرنشان کرد که «دستکاری مواد غذایی بخشی از راهبرد نسلکشی خاموش اسرائیل است، که در آن مواد مخدر، سرطانزا و سایر مواد استریلکننده به مواد غذایی کمکی افزوده میشوند تا آسیبهای بلندمدتی به فلسطینیها وارد کنند.»
نقشه شوم با نقض کنوانسیونهای ژنو
در حوزه حقوقی نیز کارشناسان بشردوستانه بینالمللی اظهار داشتند که ادعاهای منتشر شده در نوار غزه مبنی بر کشف قرصهای مخدر در محمولههای کمکرسانی، میتواند به عنوان نقض جدی کنوانسیونهای ژنو، به ویژه ماده ۲۳، باشد که استفاده از کمکرسانی به عنوان سلاح جنگی را ممنوع کرده و حق غیرنظامیان را برای دسترسی به غذا و دارو بدون استثمار یا تهدید تأیید میکند. برایناساس، سوءاستفاده از کمکهای پزشکی یا غذایی برای اهداف خصمانه نه تنها یک جرم اخلاقی است، بلکه در صورت اثبات دستکاری عمدی مواد غذایی منتج به آسیب، اعتیاد یا مرگ، میتواند به عنوان یک سلاح بیولوژیکی/شیمیایی پنهان نیز طبقهبندی شود.
در این زمینه، فعالان حقوق بشر تأکید کردند که هرگونه تلاش برای مسموم کردن یا خوراندن مواد مخدر به جمعیت، در مفهوم نسلکشی اخلاقی و اجتماعی قرار میگیرد که میتواند در دادگاههای بینالمللی تحت پیگرد قانونی قرار گیرد، زیرا فراتر از آسیب رساندن به افراد بوده و به تلاشی برای فروپاشی کل جامعه از درون تبدیل میشود. این حادثه همچنین پرسشهایی را در مورد مشروعیت و استقلال کانالهای امدادی جدیدی اسرائیل و ایالات متحده برای دور زدن گذرگاههای رسمی و آژانسهای سازمان ملل مطرح میکنند.
به گفته ناظران، این کمکها بدون هیچگونه نظارت سازمان ملل یا پزشکی توزیع میشود و این امر زمینه را برای تخلفات جدی فراهم میکند که ردیابی یا مستندسازی آنها دشوار است. جدا از نظارت سازمان ملل و سازمانهای بینالمللی، تلآویو و واشنگتن از ۲۷ مه طرح توزیع محدود کمکها را اجرا میکنند، البته ارتش اسرائیل به سمت فلسطینیهایی که در صف دریافت کمک هستند تیراندازی و آنها را مجبور میکند بین گرسنگی و تیر خوردن یکی را انتخاب کنند. این در حالی است که اسرائیل از دوم مارس ۲۰۲، گذرگاههای غزه را به روی کامیونهای حامل تدارکات و کمکهای بشردوستانه بسته است و این کامیونها در مرز انباشته شدهاند. در شرایطی که ورود کامیونها محدود شده، فلسطینیهای غزه روزانه حداقل به ۵۰۰ کامیون نیاز دارند.
منبع: روزنامه الاستقلال
انتهای پیام/ اقتصاد بینالملل