۱۲ تیر ۱۴۰۴

مسیر اقتصاد؛ رسانه تصمیم‌سازان اقتصاد ایران

شناسه: ۲۰۷۹۷۷ ۰۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۰ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

بر اساس گزارش اخیر اندیشکده آمریکایی فارین افرز، پس از حمله هوایی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، تنش‌ها در منطقه به شدت افزایش یافته است. این اقدام به عنوان نشانه‌ای از تغییر در سیاست‌های ترامپ و آغاز فاز جدیدی از جنگ اسرائیل علیه ایران تلقی می‌شود. سناریوهای مختلفی برای پاسخ ایران وجود دارد؛ از جمله تسلیم، حملات محدود به پایگاه‌های آمریکایی یا تدارک حملات گسترده. ایران ممکن است از تجربیات جنگ اخیر آمریکا و یمن درس بگیرد و حمله را بهترین راه برای عقب راندن آمریکا بداند، در این صورت حملات گسترده به پایگاه‌های آمریکا در منطقه و همچنین حمله به کشتی‌های آمریکایی با قایق‌های تندرو، گزینه‌های ایران برای پاسخ به این حمله خواهد بود.

به گزارش مسیر اقتصاد بر اساس گزارش اندیشکده آمریکایی فارین افرز، در پی حمله هوایی ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای ایران، وضعیت منطقه به شدت متشنج شده است. ترامپ ادعا می‌کند که این تأسیسات نابود شده‌اند، اما هنوز مشخص نیست که چه میزان خسارت واقعی به این تأسیسات وارد شده است. این اقدام ایالات متحده نه تنها نشان‌دهنده تغییر در سیاست‌های ترامپ است، بلکه نشان‌دهنده شروع فاز جدیدی از جنگ اسرائیل علیه ایران است. در این شرایط، سناریوهای مختلفی برای ادامه این جنگ و پاسخ ایران وجود دارد.

گزینه‌های پاسخ ایران به حمله آمریکا

یکی از سناریوها می‌تواند تسلیم ایران در برابر شرایطی باشد که برای اسرائیل و ایالات متحده مطلوب است، اما احتمالاً این سناریو کمتر محتمل است و بیشتر به نظر می‌رسد که ایران به دنبال تلافی خواهد بود.

یکی از سناریوهای محتمل، حمله محدود ایران به پایگاه‌های آمریکایی در عراق یا عربستان است. این اقدام مشابه واکنش ایران به ترور شهید سلیمانی در سال ۲۰۲۰ خواهد بود. با این حال، در شرایطی که نیروهای آمریکایی به احتمال زیاد از پایگاه‌های نزدیک به ایران دور شده‌اند و دفاع موشکی خود را تقویت کرده‌اند، این پاسخ ممکن است به نتایج محدودی منجر شود.

از سوی دیگر، ایران می‌تواند پاسخ‌های گسترده‌تری را نیز در نظر بگیرد و یک حمله جامع به نیروهای آمریکایی در منطقه غرب آسیا انجام دهد. این استراتژی می‌تواند به تلفات قابل توجهی منجر شود و ایالات متحده را به یک جنگ طولانی‌مدت بکشاند. ایران ممکن است از اقدامات ترامپ در اوایل امسال در یمن درس گرفته باشد، جایی که او کمپین نظامی علیه حوثی‌ها را تشدید کرد و تنها یک ماه بعد، زمانی که حملات آمریکا نتیجه‌ای نداشت، عقب‌نشینی کرد.

تهران می‌تواند استدلال کند که پافشاری و تهاجم، بهترین راه برای وادار کردن ترامپ به عقب‌نشینی است. ایران همچنین در اقدامی دیگر می‌تواند به استفاده از ناوگان قایق‌های کوچک خود روی آورد. این قایق‌ها که در صورت پراکنده شدن دشوار به شکست هستند، قادر به ایجاد اختلال در تردد دریایی و تهدید به حملات انتحاری به کشتی‌های آمریکایی خواهند بود. این گزینه می‌تواند به عنوان یک اقدام تلافی‌جویانه و به منظور برقراری توازن در برابر تهدیدات آمریکا مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: فارین افرز

انتهای پیام/ اقتصاد بین‌الملل



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.