به گزارش مسیر اقتصاد پاکستان و ترکیه بار دیگر بر عزم خود برای تقویت همکاریهای دوجانبه در عرصههای گوناگون از جمله تجارت، دفاع، انرژی، آموزش و سرمایهگذاری تاکید کردند. این دو کشور قصد دارند حجم مبادلات تجاری خود را به رقم ۵ میلیارد دلار افزایش دهند.
گسترش همکاریهای دوجانبه در حوزههای کلیدی
این اعلامیه در جریان سفر رسمی رئیس جمهور ترکیه به پاکستان صورت گرفت. در این سفر، وی با نخست وزیر پاکستان دیدار و در هفتمین اجلاس شورای عالی همکاری استراتژیک (HLSCC) شرکت کرد.
رهبران دو کشور ۲۴ یادداشت تفاهم و موافقتنامه همکاری را به امضا رساندند که در راستای تحکیم و توسعهی شراکت راهبردی میان دو کشور بوده است. این اسناد همکاری، حوزههای کلیدی و متنوعی از جمله تجارت، همکاریهای صنعتی و دفاعی، کشاورزی، علم و فناوری و همچنین روابط رسانهای را در بر داشت.
توافقنامههای جدید در زمینه دیجیتالیسازی تجارت و مالکیت صنعتی
در بخش اقتصادی، وزیر دارایی پاکستان و وزیر تجارت ترکیه یادداشت تفاهمی را بین بانک اعتباری صادرات ترکیه و بانک صادرات و واردات پاکستان به طور رسمی امضا کردند.
به علاوه، وزیر بازرگانی پاکستان و همتای ترکیهای وی، توافقنامههایی را در زمینه دیجیتالیسازی تجارت و همکاری در زمینه مالکیت صنعتی امضا کردند.
توافقات جدید در زمینه دفاعی بین پاکستان و ترکیه
روابط دفاعی نیز با توافقاتی در زمینه تبادل پرسنل نظامی، همکاری در جنگ الکترونیک نیروی هوایی و توسعه صنایع دفاعی، پیشرفتهای چشمگیری را شاهد بود.
وزرای دفاع دو کشور، پروتکلهایی را در زمینه آموزش بهداشت نظامی به امضا رساندند. در همین راستا، صنایع هوافضای ترکیه (TAI) و مؤسسه تحقیقات و توسعه نیروی دریایی پاکستان (NRDI) نیز یادداشت تفاهمی را با هدف تقویت تواناییهای دریایی دو کشور، مبادله کردند.
گسترش همکاریهای علمی و فناوری بین پاکستان و ترکیه
همکاریهای علمی و فناوری با امضای توافقنامههایی در زمینه تجارت محصولات حلال، زیرساختهای قانونی مترولوژی و توسعهی روشهای مدیریت منابع آب، تقویت شد. بخش انرژی نیز شاهد توافقهای متعددی با تمرکز بر هیدروکربنها، انتقال انرژی و همکاری در زمینه معادن بود.
علاوه بر این، یادداشتهای تفاهمی در بخشهای دارویی، بهداشتی، نساجی و مالی، از جمله همکاری فنی بین بانکهای مرکزی دو کشور، به امضا رسید.
به دنبال رشد اقتصادی متقابل و تامین امنیت منطقهای
رئیس جمهور ترکیه بر اهمیت گسترش روابط اقتصادی تاکید کرد و از سرمایهگذاران ترکیهای خواست تا فرصتهای موجود در مناطق ویژه اقتصادی پاکستان را بررسی کنند.
رهبران دو کشور گفتگوهای خود را با تأکید بر پیوندهای تاریخی عمیق بین دو ملت و تجدید تعهد خود به یک مشارکت استراتژیک قوی متمرکز بر رشد اقتصادی متقابل و امنیت منطقهای به پایان رساندند.
منبع: Profit.pakistantoday
انتهای پیام/ تجارت و دیپلماسی