۲۴ دی ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۰۰۳۵۹ ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰ دسته: تولید
۰

پروژه ۱۷ میلیارد دلاری «جاده توسعه» در عراق با هدف ساخت خط آهن و بزرگراهی به طول ۱۲۰۰ کیلومتر تا مرز ترکیه و ایجاد چندین شهرک صنعتی، حداقل ۲۰ هزار فرصت شغلی برای شهروندان عراقی فراهم خواهد کرد. این پروژه که با حمایت امارات متحده عربی و قطر در حال اجراست، می‌تواند عراق را به یک مسیر ترانزیتی کلیدی بین غرب آسیا و اروپا تبدیل کند. همچنین، بندر فاو به عنوان بخشی از این پروژه، در حال آماده‌سازی برای تبدیل به یکی از ۲۰ بندر بزرگ کانتینری جهان است.

به گزارش مسیر اقتصاد پروژه ۱۷ میلیارد دلاری «جاده توسعه» عراق برای ساخت خط آهن و بزرگراه تا مرز ترکیه، حداقل ۲۰ هزار فرصت شغلی برای شهروندان ایجاد خواهد کرد.

بزرگترین منطقه صنعتی غرب آسیا در سایه پروژه «جاده توسعه»

رزاق السعداوی، وزیر حمل و نقل عراق گفت: پروژه «جاده توسعه» با حمایت امارات متحده عربی و قطر، شامل ساخت چندین شهرک صنعتی در امتداد بزرگراه ۱۲۰۰ کیلومتری خواهد بود. این پروژه همچنین بزرگترین منطقه صنعتی غرب آسیا را که در بندر فاو در جنوب عراق در دست ساخت است، در بر خواهد گرفت.

شهرک‌های صنعتی جدید در مسیر ترانزیتی عراق

السعداوی در بیانیه‌ای که دوشنبه شب توسط خبرگزاری رسمی عراق منتشر شد، اعلام کرد که این پروژه نه فقط یک خط آهن و جاده آسفالته، بلکه یک پروژه اقتصادی یکپارچه محسوب می‌شود.

وی همچنین گفت: «علاوه بر خط آهن و بزرگراه، این پروژه شامل شهرک‌های صنعتی متعددی در طول مسیر تا مرز ترکیه خواهد بود.»

وزیر حمل و نقل عراق اعلام کرد که یکی از اهداف اصلی پروژه «جاده توسعه» ایجاد حداقل ۲۰ هزار فرصت شغلی برای شهروندان عراقی است. وی تاکید کرد که این امر تاثیر بسیار مثبتی بر جوانان این کشور خواهد داشت.

پروژه‌ای جهانی با هدف اتصال غرب آسیا به اروپا

پروژه «جاده توسعه»، یکی از بزرگترین پروژه های ریلی در غرب آسیا، از بندر فاو آغاز شده و با عبور از ۱۱ استان عراق، به مرز شمالی این کشور با ترکیه خواهد رسید.

عراق امیدوار است که این پروژه تا سال ۲۰۲۹ تکمیل شده و این کشور را به یک مسیر ترانزیت تجاری حیاتی بین غرب آسیا و اروپا تبدیل کند.

این کشور عضو اوپک تا کنون موفق شده است کشور‌های ترکیه، امارات متحده عربی و قطر را به عنوان شرکای جدید خود جذب کند و امیدوار است با این اقدام، بتواند کشورها و شرکت‌های بیشتری را به همکاری ترغیب نماید.

رشد جمعیت و رکود اقتصادی؛ عوامل اصلی بیکاری در عراق

عراق با چالش نرخ بالای بیکاری دست و پنجه نرم می‌کند. کارشناسان علت اصلی این مشکل را رشد سریع جمعیت و کندی رشد اقتصادی این کشور می‌دانند.

بر اساس آمار سایت Statista، نرخ بیکاری در عراق در پایان سال ۲۰۲۳ حدود ۱۵.۳ درصد بوده است. با این حال، محمد السودانی، نخست وزیر عراق، در ماه اکتبر سال گذشته اعلام کرد که این نرخ به ۱۴.۴ درصد کاهش یافته است.

ساخت بزرگترین شهرک صنعتی غرب آسیا در نزدیکی بندر فاو

رزاق السعداوی، وزیر حمل و نقل عراق، اعلام کرد که ۶۹ درصد از مطالعات طراحی برای پروژه راه‌آهن و ۶۱ درصد برای پروژه جاده توسعه تکمیل شده است.

وی همچنین اعلام کرد که علاوه بر احداث شهرک‌های صنعتی متعدد در امتداد بزرگراه، برنامه‌هایی برای ساخت بزرگترین شهرک صنعتی غرب آسیا در نزدیکی بندر فاو نیز وجود دارد. این شهرک صنعتی علاوه بر کارخانه‌ها و صنایع، شامل مسکن، مراکز تجاری و گردشگری نیز خواهد بود.

بندر فاو؛ آماده برای ورود به جمع ۲۰ بندر بزرگ جهان

یک مقام عراقی در ماه گذشته اعلام کرد که بندر فاو در آینده نزدیک به یکی از ۲۰ بندر بزرگ کانتینری جهان تبدیل خواهد شد و ظرفیت جابجایی ۹۹ میلیون تن کالا در سال را خواهد داشت.

فخرالدین الفرتوسی، مدیر کل شرکت عمومی بنادر عراق، اعلام کرد که بندر بزرگ فاو اوایل سال ۲۰۲۵ به بهره‌برداری خواهد رسید. شرکت کره‌ای دوو، طبق قراردادی به ارزش ۲.۶ میلیارد دلار که در سال ۲۰۲۰ منعقد کرده بود، ساخت پنج اسکله اصلی بندر فاو را در ماه دسامبر به پایان رساند.

منبع: AGBI

انتهای پیام/ حمل و نقل



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.