۱۷ دی ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۹۵۰۸ ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰ دسته: انرژی، انرژی هسته‌ای
۰

سیاست‌مداران ژاپنی در تلاشند تا با افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر و هسته‌ای، سبد تولید برق کشور را متنوع کنند و هدف دارند که انرژی هسته‌ای تا سال ۲۰۴۰ به ۴۰ الی ۵۰ درصد از ترکیب تولید برق برسد. پس از حادثه فوکوشیما در سال ۲۰۱۱، تولید برق هسته‌ای به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافته است، اما اکنون دولت با تصویب سیاست‌های جدید، به دنبال افزایش بهره‌برداری از رآکتورهای موجود و ساخت رآکتورهای جدید است. این رویکرد جدید به عنوان یک منبع پایدار و مقرون به صرفه، به امنیت انرژی و کربن‌زدایی کشور کمک خواهد کرد.

به گزارش مسیر اقتصاد سیاست‌مداران حوزه انرژی در ژاپن در تکاپو برای استفاده حداکثری از انرژی‌های تجدیدپذیر و انرژی هسته‌ای به منظور تنوع‌بخشی به سبد تولید برق این کشور هستند. سیاست‌گذاران ژاپن معتقدند که انرژی هسته‌ای باید حدود ۴۰ الی ۵۰ درصد از ترکیب سبد تولید برق ژاپن را تا سال ۲۰۴۰ در اختیار خود قرار دهد که این میزان معادل افزایش ۱۰۰ درصدی سطح فعلی انرژی‌های نو در سبد فعلی تولید برق ژاپن است.

تأمین کمتر از ۱۰ درصد از برق ژاپن با استفاده از انرژی هسته‌ای

تا قبل از حادثه مارس ۲۰۱۱ در نیروگاه فوکوشیما دایچی ژاپن، ۵۴ رآکتور حدود ۳۰ درصد از برق ژاپن را تأمین می‌کردند. با این حال، در عرض تنها ۱۴ ماه پس از حادثه، تولید برق هسته‌ای این کشور مطابق با نظر سیاست‌گذاران و عموم مردم، متوقف شد. از آن زمان تاکنون، ۱۴ رآکتور به تدریج فعالیت خود را از سر گرفته‌اند و در حال حاضر، انرژی هسته‌ای توانسته کمتر از ۱۰ درصد از برق ژاپن را تأمین کند.

طی چند سال تلاش برای افزایش ایمنی و فرهنگ‌سازی درست بین عموم مردم در عین خطرزدایی از این انرژی، پیش‌نویس قانون جدید سیاست انرژی ژاپن، نشان از افزایش مقبولیت انرژی هسته‌ای نزد سیاست‌گذاران دارد.

افزایش بهره‌برداری از رآکتورهای موجود در ژاپن برای تولید برق هسته‌ای

در بیانیه دولت ژاپن این‌چنین به این مسئله اشاره شده است که انرژی هسته ای خروجی برق بیشتری نسبت به مقدار انرژی ورودی دارد و به عنوان یک منبع انرژی شبه خانگی که می تواند تولید برق را برای چندین سال حفظ کند، یک منبع انرژی بسیار پایدار با تامین مقرون به صرفه و عالی است.

در فوریه ۲۰۲۳، کابینه ژاپن سیاستی را تصویب کرد که به موجب آن اجازه ساخت رآکتورهای هسته ای جدید و افزایش بهره برداری از راکتورهای موجود از ۴۰ به ۶۰ سال می دهد. بر اساس سیاست جدید – که انرژی هسته ای را به عنوان «منبع انرژی که به امنیت انرژی کمک می کند و اثر کربن زدایی بالایی دارد» توصیف می کند – ژاپن استفاده از راکتورهای موجود را با راه اندازی مجدد هر چه بیشتر آنها و طولانی کردن عمر عملیاتی قدیمی به حداکثر خواهد رساند.

منبع: Nuclear Townhall

انتهای پیام/ انرژی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.