۲۶ دی ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۷۱۶۴ ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰ دسته: کشاورزی، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

ارژنگ جوادی قائم مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی در نشست «چالش‌ها و ظرفیت‌های زیست‌بوم دانش‌بنیان غذا و کشاورزی» با اشاره به اینکه زیست بوم کشاورزی به دلیل تغییرات اقلیمی و چالش‌های ساختاری بیش از همیشه به دانش و فناوری نیاز دارد، تشکیل ستاد غذا و کشاورزی را در معاونت علمی ریاست جمهوری مایه امید دانست و افزود: در این ستاد تلاش می‌کنیم شرکت‌ها را به سمت رفع چالش‌های بخش کشاورزی هدایت کنیم و این‌طور نباشد که شرکت‌ها در یک نقطه غیرمرتبط با بهره‌وری بخش کشاورزی تجمع بیجا داشته باشند.

به گزارش مسیر اقتصاد سومین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «چالش‌ها و ظرفیت‌های زیست‌بوم دانش‌بنیان غذا و کشاورزی»، سه‌شنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳ از ساعت ۹ الی ۱۲ با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی و با میزبانی «معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری» برگزار شد. » این نشست، سومین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه می‎‌یابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان می‎‌‌دهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری می‌‎شود تا مورد استفاده تصمیم‌گیران و دستگاه‎ها قرار گیرد.

در این نشست به چگونگی استفاده از فناوری های نوین برای رفع چالشهای فعلی امنیت غذایی پرداخته شد و کارشناسان نقش آفرینی مطلوب دولت و بخش خصوصی را در توسعه دانش بنیان کشاورزی تبیین کردند.

زیست بوم کشاورزی نیازمند دانش و فناوری

ارژنگ جوادی در این نشست گفت: زیست بوم کشاورزی به دلیل تغییرات اقلیمی و چالش‌های ساختاری بیش از همیشه به دانش و فناوری نیاز دارد. لذا تشکیل ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی موج امیدی در فعالان این حوزه ایجاد کرده و بیشترین تراکم طرح‌های دانش بنیان را نیز در خود جای داده است.

وی افزود: در این ستاد تلاش می‌کنیم شرکتها را به سمت چالشهای بخش کشاورزی هدایت کنیم و اینطور نباشد که شرکتها در یک نقطه غیرمرتبط با بهره‌وری واقعی تولید تجمع بیجا داشته باشند. با تاکید معاون علمی ریاست جمهوری برنامه‌های ستاد غذا و کشاورزی مستقیما به زنجیره‌ها خواهد پرداخت که برنامه آن تقدیم فعالان این حوزه خواهد شد.

توزیع شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی نامناسب است

قائم مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی گفت: معاونت علمی باید از شرکتهای دانش‌بنیان حمایت کند اما موفقیت ما به شرطی صورت می‌گیرد که وزارت جهاد کشاورزی خرید قطعی محصولات آنها را تضمین کند.

وی افزود: نکته دیگر نیز تسهیل صدور مجوزها است. وزیر سابق جهاد کشاورزی در بازدیدی که از نمایشگاه دانش‌بنیان داشت از آنجا که همه شرکت کنندگان نمایشگاه بزرگترین مشکل خود را تاخیر چندین ساله در صدور مجوز فروش محصولات اظهار کردند، دستور تشکیل یک کمیته مشترک کارگروه تسهیل صدور مجوز بین معاونت علمی و وزارت جهادکشاورزی را داد که امروز به طور جدی مورد پیگیری است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: فارغ از کمیت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی، این شرکت‌ها توزیع نامناسبی دارند. از ۵۰۰ شرکت حوزه کشاورزی عمده انباشت در حوزه‌هایی است که تنگناهای بخش کشاورزی را پوشش نمی‌دهند. معاونت علمی با فراخوان های خود تلاش می‌کند شرکتها را به حوزه های هدف سوق دهد.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.