۲۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۶۸۰۹ ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

رؤسای جمهور چین و برزیل در دیدار اخیرشان، حدود ۴۰ توافق‌نامه همکاری امضا کردند. هدف از این توافقات تقویت روابط تجاری و سیاسی دو کشور است. چین در سال‌های اخیر به بزرگ‌ترین شریک تجاری برزیل تبدیل شده است. دولت برزیل نیز به دنبال بهبود روابط خود با چین و دیگر کشورها است تا نقش مهم‌تری در صحنه جهانی ایفا کند. این در حالی است که به گفته ناظران، سیاست‌های آمریکا تحت ریاست جمهوری ترامپ، روابط برزیل با سایر کشورها را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

به گزارش مسیر اقتصاد رئیس جمهور چین، شی جین پینگ و همتای برزیلی خود، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، طی مذاکراتی که با هدف تعمیق روابط بین دو کشور در پایتخت برزیل برگزار شد، ده‌ها توافقنامه تجاری و توسعه‌ای را به امضا رساندند.

ارتقای سطح روابط دو کشور به شراکت طلایی

رهبران دو کشور با امضای نزدیک به ۴۰ توافقنامه در زمینه‌های تجارت، فناوری و حفاطت از محیط زیست، روابط دوجانبه رو به رشد خود را به نمایش گذاشتند.

شی، رئیس جمهور چین، در اظهاراتی مهم اعلام کرد که این کشور آماده است روابط خود با برزیل را به سطح «شراکت طلایی» ارتقا دهد. وی این رویداد را یک لحظه تاریخی دیگر در توسعه روابط دو کشور خواند.

لولا، رئیس جمهور برزیل، ابراز اطمینان کرد که شراکت بین برزیل و چین از تمامی انتظارات فراتر رفته و راه را برای آغاز دور جدیدی از روابط دوجانبه هموار خواهد ساخت.

سفر رئیس جمهور چین به برازیلیا (پایتخت فدرال برزیل) پس از حضور وی در نشست گروه ۲۰ (G20) در ریودوژانیرو و نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) در لیما و پرو، صورت می‌گیرد.

تغییرات در سیاست‌های آمریکا و تاثیر آن بر روابط تجاری چین با آمریکای لاتین

رهبر چین در هر دو دیدار بر خلاف جو بایدن، رئیس‌ جمهور ایالات متحده که در آخرین هفته‌های دوران ریاست‌جمهوری خود پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور جدید آمریکا، در ژانویه به سر می‌برد، نقش برجسته‌ای داشت.

در سال‌های اخیر، چین به یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری و سرمایه‌گذاری در آمریکای لاتین تبدیل شده است. این در حالی است که بسیاری از ناظران انتظار دارند دولت ایالات متحده تحت ریاست‌جمهوری ترامپ، موانع تجاری و مهاجرتی بیشتری را اعمال کند که بر این منطقه تأثیرگذار خواهد بود.

تصویر گروهی سران در روز اول نشست G20، لحظه مهمی را ثبت کرد. رئیس جمهور چین در مرکز تصویر و در کنار روسای جمهور برزیل، هند و آفریقای جنوبی – شرکای چین در گروه بریکس – قرار داشت.

کاخ سفید اعلام کرد که به دلیل «ملاحظات لجستیکی»، بایدن نتوانست در عکس گروهی سران G20 شرکت کند.

برزیل به دنبال نقشی مستقل در ژئوپلیتیک جهانی

لولا که در اوایل سال ۲۰۲۳ پس از دوران پر سر و صدای سلف راست افراطی خود، ژایر بولسونارو، به قدرت رسید، به دنبال بازسازی روابط برزیل با متحدان خارجی خود بوده است.

کارشناسان گفته‌اند که رهبر برزیل همچنین تلاش می‌کند با حفظ روابط با واشنگتن و همچنین ایجاد روابط با رقبای ایالات متحده، از جمله چین و روسیه، «نقش متمایز» را برای برزیل در ژئوپلیتیک جهانی ایفا کند.

تبادلات تجاری گسترده در حوزه محصولات کشاورزی و فناوری بین دو کشور



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.