۲۶ آبان ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۴۶۵۸ ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

بانک صادرات و واردات سعودی (سعودی ایکسیم) و شرکت مالی آفریقا (AFC) تفاهم‌نامه‌ای برای همکاری در زمینه افزایش صادرات عربستان به کشورهای عضو AFC امضا کردند. این تفاهم‌نامه که در حاشیه نشست‌های سالانه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی امضا شد، بر تبادل اطلاعات، تخصص فنی و دانش میان دو مؤسسه نیز تمرکز دارد. هدف از این تفاهم‌نامه، حمایت از پروژه‌های مشترک بین شرکت‌های عربستانی و کشورهای عضو AFC ، تسهیل صادرات غیرنفتی عربستان به بازارهای آفریقا و در نهایت تقویت اقتصاد غیرنفتی عربستان است.

به گزارش مسیر اقتصاد بانک صادرات و واردات عربستان سعودی (Saudi EXIM) و شرکت مالی آفریقا (AFC)، که پیشرو در ارائه راه حل‌های زیرساختی در آفریقا است، تفاهم‌نامه‌ای برای همکاری در ابتکاراتی به منظور تقویت صادرات در هر دو کشور عربستان سعودی و کشورهای عضو AFC امضا کردند.

حمایت از سرمایه‌گذاری‌های مشترک بین شرکت‌های سعودی و آفریقایی

این تفاهم‌نامه که در حاشیه‌ نشست‌های سالانه‌ صندوق بین‌المللی پول (IMF) و بانک جهانی در سال ۲۰۲۴ امضا شد، همچنین تبادل اطلاعات، تخصص فنی و اشتراک دانش را بین هر دو مؤسسه ترویج خواهد کرد.

وزیر دارایی عربستان سعودی، مهندس سعدالخلب، در اظهاراتی اعلام کرد: «تفاهم‌نامه با AFC در راستای تعهد بانک برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری بین‌المللی منعقد شده است. مطابق این توافقنامه، همکاری در حوزه‌های مختلفی از جمله بررسی فرصت‌های حمایت از پروژه‌های مشترک بین شرکت‌های عربستان سعودی و کشورهای عضو AFC با ارائه راهکارهای اعتباری برای حمایت از شرکت‌ها و موسسات در تمامی اندازه‌ها و فعالیت‌ها صورت خواهد گرفت.»

گشایش بازارهای آفریقا برای سرمایه‌گذاران سعودی

وزیر دارایی در ادامه گفت: «همچنین این توافقنامه زمینه را برای سرمایه‌گذاران محلی برای بهره‌مندی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری امیدوارکننده در آفریقا فراهم می‌کند و در نتیجه جریان صادرات غیرنفتی عربستان سعودی را برای گسترش به بازارهای مختلف آفریقا تقویت می‌کند. این موارد در راستای تقویت اقتصاد ملی غیرنفتی و ایجاد اقتصاد متنوع و فراگیر در راستای چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است.»

شراکتی استراتژیک برای توسعه پایدار آفریقا

سامیلا زوبایرو، رئیس و مدیرعامل AFC، در خصوص این همکاری اظهار داشت: «شراکت‌های استراتژیک برای تحول اقتصادی حیاتی هستند و در دنیای امروز، هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی به توسعه پایدار دست یابد. به همین منظور، AFC از همکاری با بانک صادرات و واردات عربستان بسیار خرسند است. این همکاری یک نقطه عطف مهم در تقویت روابط بین آفریقا و عربستان سعودی محسوب می‌شود. با بهره‌گیری از تخصص و منابع مشترک، هدف ما مشارکت قابل توجه در پیشبرد صنعتی‌سازی، تسهیل تجارت و ایجاد فرصت‌های شغلی برای یک اکوسیستم اقتصادی پویا است که به نفع هر دو منطقه خواهد بود.»

شایان ذکر است که بانک صادرات و واردات سعودی یک بانک توسعه‌ای وابسته به صندوق توسعه ملی است که با هدف کمک به تنوع‌بخشی به پایه اقتصادی عربستان سعودی، افزایش کارایی سیستم صادرات محصولات و خدمات غیرنفتی ملی، رفع شکاف‌های مالی و کاهش ریسک‌های صادراتی فعالیت می‌کند. این اقدامات از رشد اقتصاد ملی غیرنفتی در راستای چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی حمایت می‌کنند.

پروژه‌های AFC؛ بهبود زندگی جوامع محلی و رشد اقتصادی در آفریقا

مأموریت اصلی AFC ارائه راه‌حل‌های مؤثر برای آفریقا در بخش‌های کلیدی انرژی، منابع طبیعی، حمل‌ونقل و لجستیک، صنایع سنگین و فناوری است. این شرکت متعهد به اجرای پروژه‌های تحول‌آفرین در سراسر آفریقا، از جمله پروژه‌های زیرساختی مانند مزرعه بادی دریای سرخ در جیبوتی، مناطق صنعتی آرایز IIP و کریدور حمل‌ونقل لوبیتو است که در حال تغییر چشم‌انداز، تقویت توسعه پایدار برای جوامع محلی و تغییر مسیر اقتصادی کشورها هستند.

منبع: Aftica.com

انتهای پیام/ تجارت و دیپلماسی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.