به گزارش مسیر اقتصاد، اعضای سازمان کشورهای بریکس در حال حاضر برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، ایران، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی هستند و بیش از ۲۰ کشور دیگر نیز تمایل خود را برای پیوستن به این سازمان ابراز کردهاند و این مسئله میتواند تبدیل به موازنه قدرت در مقابل گروه کشورهای صنعتی ملقب به G7 باشد.
ایجاد بسترهای تبادل نظر در حوزه انرژی هستهای از سوی گروه بریکس
یکی از نشستهای مهمی که در اجلاس اخیر بریکس به میزبانی روسیه برگزار شد، به استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای اشاره داشت و به این مسئله پرداخت که کشورهای عضو بریکس چگونه میتوانند از این انرژی تجدیدپذیر بالاترین آورده را دریافت نمایند.
مدیرعامل شرکت روساتم با بیان این نکته مثبت که تقریبا تمامی اعضای گروه بریکس در حال اجرای پروژههایی در زمینه انرژی هستهای هستند، خاطر نشان کرد: امروزه به واسطه انتقال تجربه و دانش انرژی هستهای در میان کشورهای بریکس، تمامی کشورهای عضو تا حدود مطلوبی از محرکهای فناوری بازار بینالمللی انرژی هستهای تجربه مشترکی دارند و پیشنهاد اصلی نیز این است که در چارچوب توافقنامه بریکس، اتحاد کشورها برای در اختیار قرار دادن دانش و مهارت در اختیار کشورهای عضو، باقی بماند.
ظرفیت مغفول در توسعه برق هستهای از سوی کشورهای بریکس
کشورهای عضو بریکس در حال حاضر ۳۹۰ گیگاوات نیروگاه هستهای قابل بهرهبرداری دارند و ۶۶ مگاوات دیگر نیز در دست ساخت است. یکی از اهداف این نشست این است که در صورت نیاز، این دیدگاه به کشورهای عضو گروه بریکس داده شود که انرژی هستهای به عنوان یک انرژی پاک شناخته شده است و میتواند در تولید سایر حاملهای انرژی نظیر برق، کاربردهای گوناگونی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری رسمی دولت روسیه، مدیرعامل روساتم ضمن اشاره به روند توسعه انرژی هستهای در کشورهای عضو بریکس گفت: هدف اصلی این نشست همانطور که قابل پیشبینی است، کمک به کشورها برای متنوعسازی سبد تولید برق با استفاده از انرژی هستهای است که شامل اجرای صلحآمیز انرژی هستهای و توسعه سازوکارها و مدلهای مختلف پروژه توسعه نیروگاه هستهای است.
معاون انجمن توسعه صنعت هستهای برزیل در حاشیه این نشست با اشاره به مزایای این نشست در شناساندن ظرفیتهای بالقوه کشورها در راستای جذب منابع برای توسعه انرژی هستهای این چنین خاطر نشان کرد: کشور برزیل یکی از معدود کشورهایی است که تمام عناصر چرخه تولید برق هستهای را دارد اما نیازمند حمایتها و کمک سایر کشورها است.
منبع: World Nuclear News
انتهای پیام/ انرژی