محمدرضا یزدیزاده کارشناس اقتصادی درخصوص نبود استراتژی صنعتی در كشور در گفتگو با مسیر اقتصاد گفت: نبود استراتژی صنعتی در كشور ضربات بسیار سختی به اقتصاد ایران وارد كرده است و یکی از دلایل اصلی عدم حرکت در مسیر کاهش وابستگی به خامفروشی نفت محسوب میشود. استراتژی صنعتی میبایست بر اساس طراحی هرم صنعتی شدن كشور و براساس شناسایی حلقههای مفقوده صنعت و سرمایهگذاری در صنعت، در هر بخش تدوین شود.
کوتاهی مسئولین اجرایی در تحقق سرمایهگذاری در صنعت کشور
وی در ادامه افزود: پالایشگاه ستاره خلیج فارس با سرمایهگذاری ۵ میلیارد دلاری، روزانه ۳۷۰ هزار بشكه میعانات گازی را به كالاهای نهایی تبدیل میكند. این بدان معنی است كه اگر ۲۵ میلیارد دلار را در صنعت پالایش نفت، درست سرمایهگذاری كرده بودیم، ضمن برخورداری از ارزش افزوده بالای تولید فرآوردهها، نفت خامی برای صادرات نداشتیم و با توجه به بازار فرآوردهها در كشورهای همسایه، تحریم نفتی ما، تاثیر چندانی بر اقتصاد نداشت.
منابع حاصل از صادرات نفت به دلیل نبود استراتژی صنعتی هدر میرود
یزدیزاده همچنین اظهار داشت: در سایر صنایع دیگر از جمله فولاد، آلومینیوم، سنگهای ساختمانی، سالامبور و غیره برآورد كارشناسان آن است كه با ۲۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری، كشور از خامفروشی نجات پیدا میكند. صنعت خودرو با سرمایهگذاری كمتر از ۵ میلیارد دلاری از وابستگی در تولید قطعات نجات مییابد و با سرمایهگذاری ۵ میلیارد دلاری در بخش كشاورزی خودكفا میشویم. آیا مسئولین اجرایی كشور در دو دهه گذشته، با صدها میلیارد دلار درآمد نفتی، توجیه مناسبی برای عدم سرمایهگذاری صحیح ۵ درصد این درآمدها را دارند؟
انتهای پیام/ تولید