به گزارش مسیر اقتصاد نشست «پایههای مالیاتی در بخش مسکن، آثار و اولویتها» روز سه شنبه ۲۸ دی ماه، با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه در سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد. این نشست، هفتمین پیش نشست تخصصی از هشتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در تاریخ ۱ اسفند سال جاری با موضوع «مسکن؛ پیشران تولید» برگزار خواهد شد. در این نشست ابعاد، الزامات و مهمترین مسائل مربوط به لزوم به کارگیری ابزارهای مالیاتی همچون مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر خانههای خالی به منظور تعادل بخشی به بازار مسکن مورد بررسی قرار گرفت.
بانک ها و شرکت های دولتی هدف اصلی مالیات بر خانههای خالی
آقای حسین زمانی معاون حسابرسی سازمان امور مالیاتی، در این نشست ضمن اشاره به اینکه اولویت اصلی مالیات در بخش مسکن، مالیات بر خانه های خالی است، افزود: در عین حال مهمترین چالش در این زمینه شیوه شناسایی و اخذ مالیات بر خانههای خالی است. ماده قانونی دیگری که اخذ آن با چالش جدی مواجه است، مالیات بر سازندگان مسکن است که امکان اخذ آن از تمامی واحدهای مسکونی که در طول سال ساخته میشوند با چالشهای جدی مواجه است.
وی درخصوص معافیتهای مطرح شده در قانون مالیات بر خانه های خالی گفت: ممکن است انتقاداتی به این قانون در زمینه معافیتها مطرح باشد. اما در وهله اول مسئله اجرایی شدن قانون مهم است و در نظر گرفتن معافیتها صرفا با هدف اینکه این قانون از مرحله تصویب عبور کند و به سلامت به مرحله اجرا برسد، در نظر گرفته شده است. مسئله بعدی اینکه در نسخه فعلی این قانون بانکها و شرکتهای بزرگ که دهها مسکن خالی را در تملک دارند منظور نظر بوده است و در ادامه میتوان به سراغ دیگر گروههای هدف هم رفت.
حسین زمانی در ادامه گفت: مالیات بر خانههای خالی، مالیاتی برای گرفته نشدن است و هدف آن اتفاقا عرضه شدن خانههای خالی به بازار است؛ نه اینکه از این محل برای دولت درآمدزایی کنیم. به همین دلیل مالیات سالانه املاک که یک مالیات برای افزایش درآمدهای دولت است، نمیتواند کارکرد مالیات بر خانههای خالی را داشته باشد.
انتهای پیام/ مسکن