به گزارش مسیر اقتصاد در حال حاضر تبادل انرژی الکتریکی بین ایران و ارمنستان با خط انتقال به ظرفیت ٣٥٠ مگاوات برقرار است. با احداث خط سوم انتقال برق با ظرفیت ٧٠٠ مگاوات که گفته شده است تا پایان سال ۲۰۲۰ تکمیل خواهد شد، ظرفیت تبادل بین دو کشور به بیش از ۱۰۰۰ مگاوات میرسد.[۱]
چند روز پیش آرتاشس تومانیان سفیر ارمنستان در ایران طی نشستی آنلاین در مورد تاثیر شیوع کرونا در منطقه، خاطرنشان کرد که پروژههای ایران و ارمنستان تعطیل نشدهاند و آمادگیها برای اعزام ۶۰ نفر به ارمنستان در مورد پروژه احداث خط سوم انتقال برق میان دو کشور در جریان بوده است. وی بر تمایل ایران به اجرای این پروژه نیز تاکید کرد.
ارتقای مبادلات برق، ابزاری برای تقویت سیاست خارجی
مقامات ایران و ارمنستان بارها بر این موضوع تاکید داشتهاند که روابط اقتصادی دوجانبه پتانسیل و ظرفیتهای زیادی دارد که باید در مسیر توسعه هر چه بیشتر تبادلات اقتصادی از آن بهره برد.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان اواسط اسفند ۱۳۹۷ به تهران سفر کرد و دیدارهایی با مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران داشت. وی در این سفر ضمن استقبال از گسترش همه جانبه روابط دوجانبه، تاکید کرد که روابط با ایران بخش مهمی از سیاست خارجی ارمنستان محسوب می شود.
ایران در سال ۲۰۱۷میلادی به عنوان ششمین شریک تجاری مهم ارمنستان معرفی شد و در سال ۲۰۱۸ ایران به پنجمین شریک تجاری مهم ایروان ارتقا یافت.[۲]
بین ارمنستان و ایران تبادل دوطرفه برق وجود دارد و گاهی برق دریافتی از ارمنستان با گاز ایران تهاتر میشود. اهمیت تامین پایدار انرژی در دنیای امروز، کشورهای همجوار را به سوی پیوندهای بیشتر در حوزه انرژی سوق میدهد. تقویت ارتباط الکتریکی میان دو کشور میتواند ارتقای امنیت انرژی و تقویت روابط سیاسی دو همسایه را به دنبال داشته باشد.
پینوشت:
[۱] ایسنا، کد خبر: ۹۸۰۴۱۱۰۵۹۲۱
[۲] ایرنا، کد خبر: ۸۳۷۶۷۶۸۸
انتهای پیام/ نفت و انرژی