۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۶۷۶۴ ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۰ دسته: دیگر رسانه‌ها
۰

شرکت آبزی اکسیر کوثر با فعالیت علمی و مستمر در حوزه پرورش و اصلاح نژاد ماهی، تولید تخم ماهی و تجهیزات صنعت آبزی‌پروری، توانسته زنجیره تولید خود را تکمیل کند و در صورت حمایت‌های دولت و قطع تخصیص ارز دولتی برای واردات تخم چشم زده ماهی، این توانایی را دارد که بخش اعظمی از نیاز صنعت آبزی‌پروری کشور برای این محصول را تأمین نماید.

به گزارش مسیر اقتصاد به نقل از سازمان اقتصادی کوثر، آبزی‌پروری شامل پرورش و تولید انواع آبزیان خوراکی، زینتی، دارویی و صنعتی در آب‌های شور، نیمه شور، و شیرین است و ازنظر تأمین پروتئین یکی از بهترین راه­ های ممکن برای رفع نیاز انسان به شمار می ­آید. حوزه آبزی­ پروری علاوه بر داشتن ظرفیت­ های تولیدی بالا در کشور دارای پتانسیل بسیار زیاد اقتصادی نیز است.

با توجه به امکانات کشور به نظر می ­رسد که بتوان آینده­ ی امیدبخشی برای آبزی ­پروری در کشور متصور شد. می‌دانیم که به‌رغم وجود آب کافی در برخی از مناطق کشور، کیفیت زمین و خاک به‌گونه‌ای است که برای کشاورزی مناسب نیست؛ اما می­ توان از این منابع طبیعی برای تولید آبزیان استفاده کرد.

بهره‌گیری از ظرفیت­ های قابل‌ملاحظه کشور در برخورداری از رودخانه‌ها، دریاهای آزاد و دریاچه‌ها در شمال، جنوب و مرکز کشور، و نیز پتانسیل مخازن پشت سدها در پرورش آبزیان، به همراه امکان ایجاد واحدهای تولیدی پرورش ماهی در قفس و به‌کارگیری روش‌های نوین آبزی‌پروری، ازجمله اقداماتی هستند که باید در حوزه پرورش آبزیان مدنظر قرار بگیرند.

درصورتی‌که بتوان حتی از بخشی از این ظرفیت ­ها بهره ­مند شد جهشی عظیم در صنعت کشاورزی و حوزه پرورش آبزیان قابل پیش‌بینی است. خودکفایی در تولید پروتئین دریایی، تعادل تجارت ملی و بین‌المللی، ارزآوری، ایجاد اشتغال (به‌ویژه در مناطق روستایی)، بهبود وضعیت تغذیه­ ای جامعه و افزایش درآمد کشاورزان، بخشی از محاسن رشد آبزی‌پروری است.

شرکت آبزی اکسیر کوثر با تکیه‌بر دانش و مهارت درصدد بی­نیازی از واردات

وجود شرکت ­های قدرتمند و فعال در این حوزه نوید آینده­ای روشن را می ­دهد و شرکت «آبزی اکسیر کوثر» به‌عنوان یکی از تأثیرگذاران حوزه آبزی­ پروری کشور، در تاریخ هفتم مهرماه ۱۳۷۱ شمسی، با هدف استقرار «زنجیره قابل‌اتکای تأمین و تولید» برای تأمین پایدار بخشی از پروتئین موردنیاز بازارهای ملی و منطقه‌ای تأسیس شد.

این شرکت در زمینه‌های گوناگون مرتبط با پرورش آبزیان فعال است. عناوینی همچون پیشرفت و توسعه در زمینه تولید ماهیان سرد آبی، میگو، ماهیان گرم آبی، ماهیان خاویاری، تخم چشم‌زده و دستیابی به مزیت‌های رقابتی از کانال توسعه شرکت‌های بین‌المللی، استراتژی کلان این کسب‌وکار عنوان شده است.

در راستای نیل به اهداف مذکور، راهبرد میان‌مدت این شرکت به دست آوردن حداقل ۱۰ درصد از سهم بازار کشور، ظرف ۵ تا ۱۰ سال آینده و با تمرکز بر مدیریت یکپارچه زنجیره تأمین و تولید است.

تکیه بر ظرفیت ­های بومی رمز پیشرفت در حوزه آبزی‌پروری

فعالیت ­های این شرکت باعث شده تا نه‌تنها ازنظر فناوری و بهره­ گیری از نیروهای متخصص و جوان، روش­ های نوین و علمی را در تولید تخم چشم زده قزل‌آلای رنگین‌کمان، تأمین ادوات و تجهیزات تخصصی آبزی‌پروری، پرورش ماهی و میگو (در قفس، سد و استخر)، اکو توریسم، پرورش خاویار و چندین زمینه دیگر به کار بندد بلکه بتواند با بهره ­گیری از پتانسیل­های بومی ازجمله نیروی انسانی و منابع طبیعی بومی گامی در راستای شکوفایی اقتصاد مناطقی مثل فیروزکوه، الیگودرز، الشتر، ایوشان، قصر شیرین، جفرود و احمدآباد مستوفی اقدام کند.

چنین فعالیت ­هایی می ­توانند علاوه بر رشد اقتصادی صنعت کشاورزی بر فرهنگ و اقتصاد روستایی نیز تأثیرات بسیار مثبتی داشته و همچنین راهگشای کارآفرینی، نوآوری و فعالیت­های دانش ­بنیان در پرورش آبزیان باشد.

وجود واحدهای صنعتی قدرتمند و دارای پشتوانه همچون شرکت آبزی اکسیر کوثر بستر حضور جوانان خلاق و کارآفرین در این حوزه را نیز محیا می­کند، چراکه رشد صنعت باید با رفع نیازهای فناورانه همراه باشد که با گسترش فعالیت­های اقتصادی و تولیدی این امر محیا می­شود.

انتهای پیام/ غذا و کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.