۲۶ دی ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۵۰۱۳ ۰۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰ دسته: پول و بانک
۰

حسین سلاح‌ورزی نایب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: تعجیل در فروش اموال مازاد بانک‌ها نباید باعث بی‌دقتی شود، چراکه بخشی از اموال مازادی که در اختیار بانک‌هاست، از جمله دارایی‌های ارزشمند محسوب می‌شود و نباید از طریق رانت یا روابط واگذار شود. اگر بر نحوه فروش و یا واگذاری اموال مازاد بانک‌ها به خوبی نظارت نشود، با توجه به تجربه خصوصی سازی در کشور، این موضوع رانت‌های قابل توجهی را برای برخی افراد ایجاد می‌کند. فروش اموال از طریق بورس و یا برگزاری مزایده‌های سراسری می‌تواند از ایجاد این رانت‌ها و فساد جلوگیری نماید.

به گزارش مسیر اقتصاد حسین سلاح‌ورزی، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران، درباره روش‌های فروش اموال مازاد بانک‌ها تاکید کرد: هیچ تردیدی در اینکه اموال مازاد باید فروخته شوند، وجود ندارد و فعالین اقتصادی از این موضوع استقبال می‌کنند.

وی با بیان اینکه تعجیل در فروش اموال مازاد بانک‌ها نباید باعث بی دقتی یا در نظر نگرفتن تبعات این موضوع شود، تصریح کرد: بخشی از اموال مازادی که در اختیار بانک‌هاست، از جمله دارایی‌های ارزشمند محسوب می‌شود و نباید از طریق رانت یا روابط واگذار شود.[۱]

افزایش قدرت تسهیلات‌دهی شبکه بانکی با فروش اموال مازاد

در این وضعیت که دارایی بانک‌ها از کیفیت پایینی برخوردار است و قدرت نقدشوندگی بالایی ندارد. فروش اموال مازاد شبکه بانکی می‌تواند با افزایش سرمایه و بهبود کیفیت دارایی‌ بانک‌ها، قدرت آن‌ها را در پرداخت تسهیلات و تامین مالی بنگاه‌های تولیدی که از وظایف اصلی شبکه بانکی است، بالا ببرد.

قانون واگذاری اموال مازاد شبکه بانکی سال ۱۳۹۴ تصویب شد و قرار بر این شد بانک‌ها هر ساله ۳۳ درصد از اموال مازاد خود را به فروش برسانند، اما به دلیل نبود نظارت جدی، بانک‌ها اقدامات زیادی را در این زمینه انجام ندادند.

نظارت بر فروش اموال مازاد بانک‌ها لازمه جلوگیری از رانت و فساد

در ماه‌های اخیر بحث واگذاری اموال مازاد شبکه بانکی دوباره قوت گرفت و بانک‌ها نیز در این زمینه اقداماتی انجام دادند. اما باید به این نکته نیز دقت داشت که اگر بر روند فروش و واگذاری اموال مازاد بانک‌ها به خوبی نظارت نشود، با توجه به تجربه خصوصی سازی در کشور، فساد و رانت زیادی ایجاد می‌شود. ضروری است بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر بر شبکه بانکی با افزایش نظارت خود بر روند واگذاری اموال، از این فساد و رانت جلوگیری نماید.

واگذاری اموال از طریق بورس و یا برگزاری مزایده‌های سراسری با شفاف بودن تمامی مراحل آن می‌تواند هم از فساد و رانت جلوگیری نماید و هم منابع بیشتری از فروش اموال مازاد نصیب بانک‌ها نماید.

پینوشت:

[۱]. خبرگزاری ایبنا، کد خبر ۱۱۰۰۱۳

انتهای پیام/ نظام مالی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.