۰۱ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۴۷۴۹ ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۰ دسته: انرژی، پتروپالایشگاه کارشناس: سید حسن محفوظی
۰

پروژه احداث پتروپالایشگاه الزور کویت با ظرفیت پالایش روزانه ۶۱۵ هزار بشکه نفت خام در اکتبر ۲۰۱۵ آغاز شد. در هفته جاری شرکت ساینوپک چین به عنوان یکی از ۵۰۰ شرکت فعال در ساخت این پتروپالایشگاه، واحد اصلی این پروژه را تکمیل کرد و به این ترتیب پتروپالایشگاه الزور کویت در آستانه بهره‌برداری قرار دارد. بهره‌برداری از این پتروپالایشگاه و تولید سوخت با کیفیت بالا، یک نقطه عطف جدید برای کویت به شمار می‌رود؛ چرا که این پروژه به عنوان یک پروژه ملی و پیشران اقتصادی-صنعتی کشور کویت شناخته می‌شود که تحولات اقتصادی این کشور را بهبود خواهد بخشید.

به گزارش مسیر اقتصاد کشور کویت از سال‌ها پیش با بررسی بازار تقاضای نفت خام، تصمیم به افزایش ظرفیت پالایشی خود گرفته است. پتروپالایشگاه الزور یکی از پروژه‌های بزرگ کشور کویت در راستای این استراتژی است.

پتروپالایشگاه الزور کویت در آستانه بهره‌برداری

هفته جاری اعلام شد که شرکت چینی ساینوپک واحد اصلی پروژه پتروپالایشگاه الزور کویت را تکمیل کرده‌است و به این ترتیب این پتروپالایشگاه در آستانه بهره‌برداری قرار دارد. پیش از این نیز اعلام شده بود این پروژه طی چند فاز از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ به تدریج به بهره‌برداری خواهد رسید.

شرکت ساینوپک یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های انرژی و صنایع شیمیایی در چین است. عملیات‌های اصلی آن شامل اکتشاف، تولید، حمل و فروش نفت و گاز طبیعی، پتروشیمی و محصولات شیمیایی زغال‌سنگ، الیاف مصنوعی، کود و دیگر محصولات شیمیایی و همچنین سایر کالاها و فناوری‌های دارای کاربرد در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی می‌شود.​

پتروپالایشگاه الزور کویت؛ بزرگترین پتروپالایشگاه غرب آسیا

پالایشگاه الزور کویت با ظرفیت پالایش سالانه ۶۱۵ هزار بشکه در روز به عنوان بزرگ‌ترین پتروپالایشگاه غرب آسیا، این کشور را به یکی از بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده فرآورده‌های نفتی منطقه تبدیل خواهد کرد. ​

این پروژه که در اکتبر ۲۰۱۵ آغاز به کار کرد، آخرین دستاورد همکاری کشورهای چین و کویت است که عنوان «بزرگ‌ترین پروژه پتروپالایشی اجراشده در یک فاز» را نیز به خود اختصاص داده‌است.

پتروپالایشگاه الزور کویت که با سرمایه‌گذاری اولیه ۱.۳۹ میلیارد دلار در مراحل نهایی ساخت قرار دارد، عمدتا بنزین، گازوئیل و نفت سفید با استاندارد یورو ۵ تولید می‌کند. همچنین این پتروپالایشگاه محصولاتی مانند گوگرد گرانولی و خوراک نفتا برای کارخانجات پتروشیمی نیز تولید خواهد کرد. پیش‌بینی می‌شود سرمایه‌گذاری کلی این پروژه به ۲۷ میلیارد دلار برسد.

حدود ۵۰۰ شرکت از ۵۰ کشور در این پروژه مشارکت دارند. شرکت مهندسی ساینوپک لویانگ به عنوان یکی از پیمانکاران اصلی پروژه پتروپالایشگاه الزور با استفاده از یک همکاری مشارکتی هوشمند، با به اشتراک‌گذاری داده‌های طراحی، از ظرفیت سایر شرکای جهانی، برای تکمیل ۱۵ واحد فرآیندی و تولیدی از جمله واحد هیدروسولفوراسیون استفاده کرد که استفاده از این روش همکاری سبب تسریع در اجرای فازهای مختلف پروژه شد.

استفاده از منابع و تجهیزات داخلی کویت در ساخت پتروپالایشگاه

تاکید بر استفاده از تجهیزات و مواد داخلی کشور کویت باعث تقویت صنایع تولیدی این کشور و همچنین توسعه اقتصاد داخلی و ایجاد فرصت‌های شغلی زیادی در این کشور شده است.

پتروپالایشگاه الزور کویت با تولید سوخت با کیفیت بالا، علاوه بر پاسخگویی به نیاز روزافزون بازار جهانی به سوخت‌های پاک، یک نقطه عطف جدید برای کویت به شمار می‌رود چرا که این پروژه به عنوان یک پروژه ملی و پیشران اقتصادی-صنعتی این کشور شناخته می‌شود که تحولات اقتصادی کویت را بهبود خواهد بخشید.

منبع: plink.ir/qlPA7، prnewswire

انتهای پیام/ نفت و انرژی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.