به گزارش عادله جوادزاده خبرنگار استان اردبیل مسیر اقتصاد اصلاح ساختار بودجه کشور با محوریت کاهش اتکا به درآمدهای نفتی، در دستور کار دولت قرار گرفته است و در این میان اصلاح نظام مالیاتی کشور به ویژه جلوگیری از فرار مالیاتی مهمترین راه برای ایجاد درآمدهای پایدار در بودجه است.
رضا کریمی نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مسیر اقتصاد با بیان اینکه بسیاری از استانهای کشور در تخصیص اعتبارات با آمار و ارقام بسیار پائینی روبرو هستند، اظهار کرد: کسری بودجه در تخصیص اعتبارات خود را نشان میدهد و هر قدر تخصیص اعتبارات کم باشد این مساله حکایت از کسری بودجه و کمبود درآمدهای نفتی دارد. باید بیشترین منابع حاصل از درآمدهای نفتی صرف زیرساختها و مسایل سرمایهگذاری شود تا بخش تولید و اشتغال رونق گرفته و امکان توانافزایی اقتصادی نیز فراهم آید.
جلوگیری از فرار مالیاتی بهترین راه تأمین بودجه
رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل موانع پیش روی تحقق درآمدهای مالیاتی یادآور شد و بیان کرد: ما در تحقق درآمدهای مالیاتی با چند مشکل اساسی روبرو هستیم که اولین مشکل مربوط به بحث فرار مالیاتی است که عدهای در جامعه سعی دارند بدون پایبندی به اصول و مقررات لازمالاجرا در این زمینه از پرداخت مالیات فرار کنند؛ در حالی که اصلیترین عناصر پرداخت مالیاتی باید چنین افراد پردرآمد و فعال در بخشهای تجاری و اقتصادی و تولیدی باشند.
کریمی با اشاره به اینکه در مجلس چند ماهی است که اصلاح نظام مالیاتی به ویژه مالیات بر ارزش افزوده در حال بررسی کارشناسی است، گفت: امیدواریم ماحصل این بررسیهای دقیق و کارشناسی به تصویب این لایحه تا پایان امسال منجر شود تا گامی مفید در مسیر تقویت اقتصادی کشور برداشته شود. در کنار جلوگیری از فرارهای مالیاتی بهتر است نظارت بیشتر بر تجارت پنهان و اقتصادهای زیرزمینی داشته باشیم تا در کنار شناسایی و دریافت مالیات از این اقشار پایههای جدید مالیاتی نیز تعریف شود تا گروههای مختلف جامعه خود را ملزم به پرداخت مالیات کنند.
دستگاههای اجرایی طرحهای ملی خود را آماده کنند
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: بودجه ۹۹ در حال تدوین است و جلسات کارشناسی در این زمینه در مرحله برگزاری است. یکی از مسائل در این زمینه تأمین منابع لازم برای طرحهای اجرایی است که انتظار میرود دستگاهها برنامههای خود را برای این امر اعلام کنند.
کریمی در پایان خاطرنشان کرد: پیش از این بیشترین اعتبارات ملی در حوزه عمرانی از طریق منابع درآمدی نفت تامین میشد؛ اما در حال حاضر این منابع بسیار کاهش یافته و لازم است تدبیری در این زمینه اندیشیده شود.
انتهای پیام/ دولت و حاکمیت