۰۲ دی ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۷۷۱۶ ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰ دسته: کشاورزی، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

سیدرضا رفیعی رئیس هیئت مدیره شرکت شارپرتو ایرانیان در نشست «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» ظرفیت ایران در تولید محصولات کشاورزی را بالا دانست و بیان داشت: راهبرد تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه و تحقق آن برای ارتقای هژمونی ایران موثر است. وی افزود: از نگاه داخلی به منظور تقویت تولید و افزایش درآمدهای ارزی و از نگاه بین‌المللی برای افزایش همبستگی میان کشورها و ایجاد منافع مشترک، این موضوع قابلیت توجه و تمرکز دارد.

به گزارش مسیر اقتصاد چهارمین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه»، سه شنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ الی ۱۷ با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی و با میزبانی «اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه» برگزار شد. این نشست، چهارمین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه می‎‌یابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان می‎‌‌دهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری می‌‎شود تا مورد استفاده تصمیم‌گیران و دستگاه‎ها قرار گیرد.

در این نشست پیرامون راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» و اهداف و آثار این راهبرد پرداخته شد و کارشناسان و مسئولان درباره موانع و الزامات تبدیل شدن ایران به هاب غذایی در دو شاخه ترانزیت و فرآوری گفتگو کردند و نیازمندی‌های هر دستگاه برای تحقق راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» مطرح شد.

ارتقای هژمونی ایران با تبدیل شدن به هاب غذایی منطقه

سیدرضا رفیعی رئیس هیئت مدیره شرکت شار پرتو ایرانیان در این نشست ظرفیت ایران در تولید محصولات کشاورزی را بالا دانست و افزود: راهبرد تبدیل ایران به هاب غذایی و تحقق این موضوع برای ارتقای هژمونی ایران موثر است.

وی افزود: از نگاه داخلی «تقویت تولید» و «افزایش درآمدهای ارزی» و از نگاه بین‌المللی «افزایش همبستگی میان کشورها» و «ایجاد منافع مشترک»، اهدافی است که می‌توان با هاب غذا شدن به آنها دست یافت و بنابراین این موضوع قابلیت توجه و تمرکز دارد.

سیدرضا رفیعی رئیس هیئت مدیره شرکت شارپرتو ایرانیان حلقه واسط بین دولت و بخش خصوصی را اندیشکده‌ها دانست و افزود: بین دو طرف بخش خصوصی و دولتی همواره رفت و آمد بوده است ولی اندیشکده ها برای رسیدن به طرح مشخص و با پشتوانه می‌توانند نقش‌آفرین باشند.

پرتودهی زیرساختی مهم برای حل مشکلات صادرات

رفیعی با اشاره به اینکه ۵ میلیون تن سیب زمینی در سال تولید ولی ۳۰ درصد سالانه ضایعات می‌شود، اظهار داشت: میزان ضایعات در پیاز ۳۰۰ هزار تن است و در مجموع ۱۵۰ هزار کامیون در سال سيب زمینی و پیاز معدوم می‌شود. با این حال می‌توان با پرتودهی به محصولات تولیدی و آفت زدایی ماندگاری این کالاها را بالا برد و از اتلاف آنان جلوگیری کرد که این اقدام از نظر ارزش دلاری معادل ۱۰ میلیارد دلار درآمدزایی برای کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: پرتودهی یکی از زیرساخت‌های لازم برای تقویت صادرات و تبدیل شدن به هاب غذا با ظرفیتهای تولیدی موجود در کشور محسوب می‌شود. اکنون مجموعه بزرگی در زمینه پرتودهی در کشور ایجاد شده و بنابراین یکی از نگرانی‌های زیرساختی حل شده است، با این حال بخش کشاورزی کشور همچنان به مجموعه‌های متعدد دیگری برای پرتودهی نیاز دارد. برای مثال یکی از نگرانی‌های صادرکنندگان خراب شدن کالا بر اثر طولانی شدن کار در گمرکات کشور است که در کالاهای پرتودهی شده این مشکل رفع می‌شود و بنابراین می‌توانیم در ازای واردات از اوراسیا با همان وسایل نقلیه صادرات نیز داشته باشیم.

وی ادامه داد: نگرانی سازمانهایی مانند سازمان نباتات و کشورهای مقصد بر اثر این فرآیند پرتو دهی حل می‌شود. استان چهارمحال و بختیاری به عنوان قطب قزل‌آلا با استفاده از پرتودهی امکان صادرات و تجارت را بصورت گسترده بدست می‌آورد.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.