۰۲ دی ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۷۷۰۹ ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۰ دسته: کشاورزی، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

هادی تیزهوش تابان رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در نشست «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» با اشاره به اهمیت تبدیل شدن ایران به هاب غذایی منطقه در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و وجود موانع و مشکلات برای تحقق این هدف، گفت: ساماندهی مشکلات صادرات به یک مدیر نیاز دارد که همه را به طور جامع مدیریت کند؛ در صورتی که یک مدیر فعال در این حوزه داشته باشیم، در زمانی کوتاه می‌توانیم صادرات این بخش را تا سه برابر افزایش دهیم. وی ترانزیت محصولات روسی را برای ایران یک فرصت دانست و افزود: اگر ما از ظرفیت موجود روسیه استفاده نکنیم، حتما مسیرهای جایگزین ایجاد می‌شود و فرصت ما از دست می‌رود.

به گزارش مسیر اقتصاد چهارمین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه»، سه شنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ الی ۱۷ با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی و با میزبانی «اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه» برگزار شد. این نشست، چهارمین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه می‎‌یابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان می‎‌‌دهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری می‌‎شود تا مورد استفاده تصمیم‌گیران و دستگاه‎ها قرار گیرد.

در این نشست پیرامون راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» و اهداف و آثار این راهبرد پرداخته شد و کارشناسان و مسئولان درباره موانع و الزامات تبدیل شدن ایران به هاب غذایی در دو شاخه ترانزیت و فرآوری گفتگو کردند و نیازمندی‌های هر دستگاه برای تحقق راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» مطرح شد.

روسیه علاقه‌مند به همکاری در فراوری مواد غذایی است

هادی تیزهوش تابان رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در این نشست با اشاره به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی گفت: مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی اشارات مطلوبی در خصوص اهمیت تبدیل شدن ایران به هاب غذایی منطقه داشته‌اند.

وی افزود: ما در ایران ظرفیت تولید غذا را در شمال ایران داریم ولی به دلیل مشکلات مختلف امکان تولید زیادی در این منطقه فراهم نیست ولی کشور روسیه و دیگر کشورهای اوراسیا به دلیل امکانات بالا امکان تولید بیشتری دارند و علاقمند هستند که در بخش مواد غذایی و فرآوری کشاورزی با ایران همکاری کنند و اگر همکاری شکل نگرفته است به نظر می‌رسد مشکل از طرف ایران است.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه ادامه داد: اولین مقصر در این زمینه شاید اتاق ایران و روسیه باشد؛ ولی مشکلاتی نیز در بخش دولتی وجود دارد. زمان رسیدن سبزی و صیفی جات ایران به مرز روسیه بیش از ۸ روز است که عملا امکان صادرات را غیرممکن کرده است و کسی نیست که این مشکل را رفع کند و نمی‌توان از تولیدکننده کالای کشاورزی انتظار داشت برای رفع این مشکل اقدام کند. این مسئله باعث شده است محصولات ایرانی با کیفیت کمتر به روسیه برسد.

صادرات کشاورزی به روسیه می‌تواند تا ۳ برابر افزایش یابد

تیزهوش تابان با اشاره به اینکه دریامحور بودن ترانزیت یکی از محورهای اصلی است که باید در تجارت با روسیه مورد توجه قرار داد، اظهار داشت: باید از امکانات موجود بهره ببریم. ما باید یک بخشی در سازمان توسعه تجارت صرفا مخصوص صادرات داشته باشیم؛ وقتی صادرکننده ترکیه‌ای در مرز به مشکل می‌خورد، سفیر به سرعت خودش را می‌رساند؛ ولی در ایران کسی در این زمینه مسئول نیست و مشکلات اجرایی صادرات جایی پیگیری نمی‌شود.

وی افزود: در ایران به دلیل تنظیم بازار، صادرات را دچار مشکل می‌کنند در حالیکه در دیگر کشورها مشکل تنظیم بازار با واردات حل می‌شود و هیچ کشوری در مسیر صادرات مانع ایجاد نمی‌کند. ساماندهی مشکلات صادرات به یک مدیر نیاز دارد که همه را به طور جامع مدیریت کند؛ در صورتی که یک مدیر فعال در این حوزه داشته باشیم، در زمانی کوتاه می‌توانیم صادرات این بخش را تا سه برابر افزایش دهیم.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه ادامه داد: تلاش ما ایجاد تعامل بیشتر بین بخش خصوصی و دولتی است و ما در اتاق مشترک ایران و روسیه دنبال افزایش تعامل هستیم. انتظار ما این است که مدیران بخش دولتی باید در این زمینه برنامه داشته باشند و برای نهادهایی مثل اتاق مشترک نیز برنامه تعریف کنند.

ترانزیت محصولات روسی برای ایران فرصت است

تیزهوش تابان با اشاره به اینکه بحث ترانزیت بسیار مهم است، اظهار داشت: در حال حاضر ترانزیت گندم روسیه از ایران برای صادرکنندگان این کشور صرفه اقتصادی ندارد که دلیل آن مشکلات زیرساخت حمل و نقل در کشور است.

وی افزود: صادرکنندگان روسی ترجیح می‌دهند بار خود را از مسیر ترکیه ببرند و کسی نیست این مشکلات را ریشه یابی و ساماندهی کند. این مشکلات باید رفع شود چرا که ترانزیت محصولات روسی بسیار برای ما حائز اهمیت است. اگر ما از ظرفیت موجود روسیه استفاده نکنیم، حتما مسیرهای جایگزین ایجاد می‌شود و فرصت ما از دست می‌رود، کما اینکه بخشی از این فرصت از دست رفته است.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه ادامه داد: ما به دنبال ایجاد انگیزه برای اینکه کشورها مشتری ایران شوند نیستیم؛ در غیر این‌صورت فرصت‌ها فراوان است. من فکر می‌کنم به طور خاص اگر اجازه داده شود در ترانزیت از ناوگان خارجی استفاده شود نیز اقدام مناسبی است و کامیون‌های کشورهای دیگر بار خود را از مسیر ایران به کشورهای مقصد منتقل خواهند کرد.

تیزهوش تابان در بخش پایانی سخنان خود گفت: اینکه اندیشکده اقتصاد مقاومتی و آقای امینی رعیا مسئله تبدیل ایران به هاب غذایی را دنبال می‌کنند جای تشکر دارد؛ در عین حال باید به حوزه اجرا نیز نگاهی داشته باشیم و به دنبال رفع مشکلات باشیم. بخش خصوصی همیشه دعا می‌کند که ایام تعطیلی باشد، چون در این ایام نه قانونی تصویب می‌شود و نه بخشنامه جدیدی صادر می‌شود که مشکلی برای ما ایجاد کند.

وی افزود: وظیفه ما در اتاق مشترک این است که بازرگانانی که می‌خواهند وارد تعامل تجاری شوند را آموزش دهیم و امروز می‌توانیم ادعا کنیم برخلاف گذشته، افرادی که در این حوزه وارد شده‌اند همگی آموزش دیده‌اند و مشکلی در این زمینه ندارند. من اعتقاد دارم که باید بر مشکلات متمرکز شویم و یکی یکی آن‌ها را حل کنیم و زیرساخت‌های تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه را فراهم کنیم.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.