۰۲ دی ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۷۷۰۵ ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۰ دسته: کشاورزی، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

ولادیسلاو پرپلکین نماینده وزارت کشاورزی فدراسیون روسیه در ایران در نشست «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» با اشاره به اینکه امنیت غذایی یک بعد روابط ایران و روسیه است، گفت: در دنیای معاصر برای تحقق امنیت غذایی، هیچ کشوری نمی‌تواند راه خود را به طور مستقل تعیین کند و باید با همکاری کشورهای دیگر به این سمت حرکت کند؛ به طور خاص روسیه برای تحقق امنیت غذایی خود با بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا همکاری نزدیک دارد. وی افزود: برای دولت روسیه توسعه کریدور شمال-جنوب اولویت دارد و در سال جاری پیش بینی می‌کنیم که تجارت از این مسیر افزایش یابد و هیات‌های تجاری برای گفتگو در خصوص این مهم به ایران سفر کنند.

به گزارش مسیر اقتصاد چهارمین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه»، سه شنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ الی ۱۷ با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی و با میزبانی «اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه» برگزار شد. این نشست، چهارمین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه می‎‌یابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان می‎‌‌دهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری می‌‎شود تا مورد استفاده تصمیم‌گیران و دستگاه‎ها قرار گیرد.

در این نشست پیرامون راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» و اهداف و آثار این راهبرد پرداخته شد و کارشناسان و مسئولان درباره موانع و الزامات تبدیل شدن ایران به هاب غذایی در دو شاخه ترانزیت و فرآوری گفتگو کردند و نیازمندی‌های هر دستگاه برای تحقق راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» مطرح شد.

تحقق «امنیت غذایی» باید در همکاری با کشورهای همسو دنبال شود

ولادیسلاو پرپلکین نماینده وزارت کشاورزی فدراسیون روسیه در ایران در این نشست گفت: کریدور شمال جنوب اهمیت زیادی در روابط روسیه با ایران دارد؛ در واقع این مسئله برای روسیه بسیار حائز اهمیت است. امنیت غذایی یک بعد روابط ایران و روسیه است. در دنیای معاصر برای امنیت غذایی هیچ کشوری نمیتواند راه خود را به طور مستقل تعیین کند و باید با همکاری کشورهای دیگر به این سمت حرکت کند؛ به طور خاص روسیه برای تحقق امنیت غذایی خود با بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا همکاری نزدیک دارد.

وی افزود: یکی از ابتکارات اخیر بریکس در این زمینه، راه اندازی یک بورس داخلی برای محصولات کشاورزی است که اهمیت زیادی دارد و ما امیدواریم که با همکاری کشورهای بریکس این پروژه پیش برود و به موفقیت برسد.

نماینده وزارت کشاورزی فدراسیون روسیه در ایران گفت: مشکلات همیشه وجود دارد؛ توسعه کریدور شمال-جنوب هم با مشکلاتی مواجه است که باید برطرف شود. من معتقدم این پروژه باید با همکاری بخش خصوصی تکمیل شود.

وی افزود: هر روز خبری می‌شنویم که در سرخس ترمینال مشترک ایران و روسیه ایجاد شده است یا در شهرهای مختلف ایران شرکت‌های روسی ثبت شده و شروع به فعالیت کرده‌اند؛ بنابراین روند توسعه همکاری بخش خصوصی ایران و روسیه میتواند بخشی از مشکلات را برطرف کند.

اهمیت توسعه کریدور شمال-جنوب برای روسیه

ولادیسلاو پرپلکین گفت: اگر روسیه تعرفه‌ای در تجارت وضع کرده است، مخصوص همه کشورهاست و اینطور نیست که تعرفه خاصی برای بازرگانان ایرانی وضع شده باشد.

وی افزود: برای دولت روسیه توسعه کریدور شمال-جنوب اولویت دارد و در سال جاری پیش بینی می‌کنیم که تجارت از این مسیر افزایش یابد و هیات های تجاری برای گفتگو در خصوص این مهم به ایران سفر می‌کنند. حضور من در این نشست نشانه اهمیت موضوع برای روسیه است و اگر در کنار هم باشیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.